Bevezetik a húsmentes hétfőt a New York-i iskolákban

Szeptembertől hétfőnként csak húsmentes ételt szolgálnak fel a New York-i iskolák mintegy egymillió tanulójának.

Forrás: MTI2019. 03. 12. 19:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bill de Blasio polgármester szerint egy kicsit kevesebb hús fogyasztása javítja a diákok egészségét és csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Brooklyn városrész 15 iskolájában már csaknem egy éve csak vegetáriánus reggelit és ebédet szolgálnak fel hétfőnként. Ezt a programot terjesztik most ki a teljes városra, 1,1 millió tanulóra.

Kalifornia több száz állami iskolájában is hasonlóan járnak el. Egy új kaliforniai törvény szerint alapvetően mindig fel kell kínálni egy vegetáriánus fogást.

Az Egyesült Államokban sok gyerek túlsúlyos és gyakran ezzel összefüggésben lévő egészségi panaszoktól is szenved, például cukorbeteg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.