Egyre nagyobb a baj a szomszéd országokban

Az elmúlt naphoz képest Horvátországban és Szlovéniában is megkétszereződött az új koronavírussal fertőzöttek napi száma – derült ki a válságstábok keddi közleményéből.

Forrás: MTI2020. 09. 15. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 órában 151-gyel nőtt, és elérte a 13 749-et az azonosított fertőzöttek száma. Hétfőn még 65 esetről számoltak be.

Hétfőn három idős, krónikus beteg hunyt el, így a járvány halálos áldozatainak száma 230-ra nőtt, 11 412 pedig már meggyógyultak.

A betegek közül 299-en vannak kórházban, közülük 22-en lélegeztetőgépre kapcsolva.

Az aktív betegek száma 2107, és 8598-an vannak hatósági karanténban.

A szomszédos Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint hétfőn 82-vel 3831-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Hétfőn még 47 új esetről számoltak be, ugyanakkor kevesebb tesztet is végeztek a hétvégén. Szlovéniában a múlt héten két egymást követő napon emelkedett száz fölé az új fertőzöttek száma, ami rekordnak számít az országban.

Már több mint egy hete nem történt új haláleset, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 135 maradt. A diagnosztizált betegek közül 50-en vannak kórházban, és közülük tízet ápolnak intenzív osztályon. Az aktív betegek száma 907.

Jelko Kacin kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a kórházi ellátásra szoruló betegek számának növekedése miatt egy negyedik úgynevezett Covid-kórházat is nyitnak, amelynek már megkezdődtek az előkészületei.

Hozzátette: a számok azt mutatják, hogy a járványhelyzet nem javul, ezért továbbra is szigorúan be kell tartani az előírásokat és korlátozásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.