Fertőtlenített sorszámmal a boltba

Fonott kalács nagyszülői recept szerint.

2020. 04. 11. 13:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondolkodom mit lehetne csinálni, hogy egy kicsit megmaradjon az ünnepi hangulat. Locsolkodni sajnos nem lehet. Életemben először főzéssel próbálkozom, így amellett döntöttem, hogy nagyszülői receptet követve kísérletet teszek életem első fonott kalácsának megsütésére. Skype-on az otthon élő nagymamámmal beszéltem meg a teendőket. Nem lesz egyszerű, szerencsére is szükségem lesz, mert főleg az élesztőt nem tudom honnan szerezzem be.

A város továbbra is kihalt, talán főutcát leszámítva. Csak a negyedik technikai bolt volt nyitva, ahova a munkámhoz szükséges eszközt mentem venni. A szupermarketekben korlátozzák az egyszerre bent tartózkodó vásárlók számát, egy egyszerű, de nagyszerű eszközzel, állandóan fertőtlenített sorszámozott bilétával. A biztonsági őr feladata, hogy a vásárlóktól begyűjtött bilétát folyton fertőtlenítse, és ahogy láttam, rendben meg is tette.

Az első Ladára bukkantam a városban. Annyira ritkaszámba megy itt, hogy azonnal készítettem egy jó képet róla.

 

Éjfélkor és éjfél után valamivel valaki tűzijátékkal ünnepelt. A konkrét okról sajnos nem tudok. Egy képet azért készítettem róla.

 

Megjelent a napokban egy cikk, amiben kórházakra lebontva megnézhető, hogy hol mennyi koronavírusos megbetegedést regisztráltak. A lakásom az egyik legnagyobb állami kórházzal szemben van. Így talán az ország összes regisztrált fertőzöttjeinek közel felét az ötszáz méteres körzetemben, az általam elnevezett „kórháznegyedben“, regisztrálták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.