Győzött Magyarország, megszületett a költségvetési alku Brüsszelben

Zöld jelzést kapott a magyar–lengyel–német kompromisszum az EU-csúcson, elkezdődhet az 1800 milliárd eurós csomag végrehajtása.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 19:16
null
Az ország- és uniós vezetők, közöttük a magyar miniszterelnök Brüsszelben 2020. december 10-én. Forrás: EU Council
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtök kora este bejelentette, hogy a brüsszeli EU-csúcson megállapodás született az uniós keretköltségvetés és a járvány miatti mentőalap ügyében. „Most elkezdődhet a csomag végrehajtása, a gazdaságaink újjáépítése” – írta a Twitter mikroblogon.

A brüsszeli alku azt jelenti, hogy a huszonhetek zöld jelzést adtak a magyar–lengyel–német kompromisszumnak, a kifizetésekhez csatolandó, politikamentessé tett feltételrendszernek. Az EU-csúcs plenárisán az erről folytatott vita mindössze harminc-negyven percen át tartott.

Ismert, hogy Orbán Viktor az értekezletről bejelentkezve nemrég maga is azt mondta: kemény tárgyalások zajlanak a háttérben. A miniszterelnök egyúttal előrevetítette, hogy csütörtökön a magyaroknak szép estéjük lesz.

Az ország- és uniós vezetők, közöttük a magyar miniszterelnök Brüsszelben 2020. december 10-én
Fotó: Európai Bizottság

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.