Hidvéghi Balázs: Kiábrándító az EP járványügyi ténykedése

Ahogy már mondtam, most mindenkinek az európaiak védelmén kell dolgoznia. Csak remélni tudom, hogy az unió végül állni fogja a sarat – jelentette ki az EP-képviselő.

2020. 03. 25. 12:15
HIDVGHI Balzs
Strasbourg, 2019. július 15. Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselõje az Európai Néppárt képviselõcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A türelmem utolsó cseppjére is szükség van ahhoz, hogy nyomdafestéket tűrő módon reagáljak a történtekre. Elképesztő ugyanis, hogy mi minden energiánkkal a polgárok védelmén, a járvány leküzdésén dolgozunk, míg liberális és baloldali politikusok ebben a helyzetben is Magyarország támadásával és kioktatásával vannak elfoglalva. Ilyen politikus Juan Fernando López-Aguilar, a LIBE spanyol szocialista elnöke is – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Hidvéghi Balázs azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi (LIBE) Bizottságának elnöke nemrég közleményben bírálta a hazai koronavírus-törvényt. A Fidesz európai parlamenti képviselője arra is emlékeztetett: egykor López-Aguilar volt az, akinek a fejéből kipattant a migrásvízumok ötlete, az erről szóló EP-jelentést ő jegyezte, így nem újdonság, hogy bírálja a magyar kormányt.

- Szokták mondani, hogy bajban ismerszik meg a barát. Véleményem szerint ez egy-egy intézményre is igaz lehet. Az Európai Parlament eddigi járványügyi ténykedése ugyanis minden képzeletet alulmúlt. Egyszerűen kiábrándító! Segítség helyett kioktatást kapunk az EP-től – hangoztatta Hidvéghi Balázs, egyúttal arra figyelmeztetve: pedig az Európai Unió jelenleg történelmi lehetőség előtt áll, bizonyíthatná, hogy igenis képes segíteni, hozzá tud tenni a tagállami intézkedésekhez. – Nyilvánvaló, hogy Olaszország és Spanyolország óriási bajban vannak. Az olaszoknak mégis Oroszország, és a náluk nagyságrendekkel szegényebb Kuba nyújt segítséget. Brüsszelnek is inkább ezen kellene dolgoznia – szögezte le az EP-képviselő.

A hazai törvényjavaslattal kapcsolatban elmondta: mivel a járványhelyzet kiszámíthatatlan, a kormányoknak előre kell gondolkozniuk, mindenkor döntésképesnek kell lenniük. – Az uniós államok nagy része is épp emiatt hoz a magyar javaslathoz hasonló döntéseket. A magyarországi ellenzék mindeközben nem tud felülemelkedni a saját korlátoltságán – mondta Hidvéghi Balázs, egyúttal megerősítve, hogy a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja levélben fordult David Sassoli EP-elnökhöz, hogy a politikus utasítsa rendre az egészségügyi-gazdasági válsághelyzetben is Magyarországot támadó képviselőket.

– Ahogy már mondtam, most mindenkinek az európaiak védelmén kell dolgoznia. Csak remélni tudom, hogy az unió végül állni fogja a sarat és nem merül el az olyan mondvacsinált és felesleges politikai csatározásokban, mint amilyen a LIBE-elnök levele volt – húzta alá Hidvéghi Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.