„Hol van a valódi diktatúra az Európai Unióban?”

Magyarország azonnal a nyugati politikusok és média célkeresztjébe került a kiskorúak védelmében hozott pedofilellenes törvény miatt. Mario Draghi olasz miniszterelnök is egyike volt annak a tizenhét európai vezetőnek, aki levélben fogalmazta meg aggodalmait. Pedig Olaszországban sokan követendő példának tartják a magyar jogszabályt. A Magyar Nemzet Toni Brandival, az olasz Pro Vita e Famiglia élet- és családvédő civil szervezet elnökével beszélgetett.

2021. 07. 22. 6:20
null
Toni Brandi, a Pro Vita e Famiglia elnöke. Forrás: Pro Vita e Famiglia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Pro Vita e Famiglia civil szervezet petíciót indított a támadások kereszttüzében álló magyar kormány védelmében. Miért tartja fontosnak, hogy az olaszok kiálljanak Magyarország mellett?

– Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének véleménye szerint Magyarország demokrácia- és LMBTQ-ellenes állam, ezért azzal fenyegette meg, hogy minden rendelkezésére álló eszközt megragad, hogy szankciókat szabjon ki ellene. Többen felszólították a magyarokat, hogy lépjenek ki az unióból. Véleményem szerint tragikomikus a Magyarországgal szemben kialakult támadó hozzáállás. Orbán Viktort azzal vádolják, hogy diktátor, új Hitlernek állítják be, miközben a magyarok nagy többségének támogatását élvezi. Az őt támadó országok, mint például Olaszország, egy olyan állam, ahol az ötödik meg nem választott kormány van hatalmon. A tények fényében feltenném a kérdést: hol van a valódi diktatúra az Európai Unióban, Olaszországban vagy Magyarországon? Milyen jogon avatkoznak be egy tagország belpolitikai döntéseibe? Ha pedig azt hangoztatják, hogy az áldozatok mellett szeretnének harcolni, akkor miért nem számol be a nyugati sajtó az elmúlt hetven év kommunista rezsimjeinek milliós áldozatairól, a népirtásokról és mészárlásokról? Magyarország, több keleti országgal együtt, a diktatúra évei után keresztény országként határozta meg magát, kiállva a családok és az élet védelmében. Ezért váltak diktátorokká a nyugati világ szemében. LMBTQ-jogokat tipró diszkriminatív törvénynek állítják be a pedofilellenes törvényt azért, hogy támadhassák Magyarországot, miközben csupán a kiskorúak védelmében jár el, amely minden demokratikus kormány kötelessége lenne. A magyar kormány azokat a célkitűzéseket képviseli, amely a Pro Vita e Famiglia szervezet hivatása. Ilyenek a keresztény gyökerek, az élet védelme a fogantatás pillanatától, valamint a nő és férfi kötelékén alapuló családok védelme.

Toni Brandi, a Pro Vita e Famiglia elnöke
Fotó: Pro Vita e Famiglia

– Mi a kezdeményezésük célja?

– Aláírásgyűjtést kezdeményeztünk, melyben az olasz állampolgárok azzal a kéréssel fordulnak Mario Draghi miniszterelnökhöz, hogy vonja vissza a tizenhét tagország által indítványozott levélben szereplő aláírását, valamint emelje fel szavát a szabadság védelmében az uniós szerveknél. A szabadságjogokat ugyanis komoly veszély fenyegeti. Nézzük csak, mi folyik Olaszországban! Az őrület határait feszegeti a homo- és transzfóbia bűntettét szankcionáló törvényjavaslat, melyről az olasz parlament a napokban vitázik. Ez nem a más nemű személyeknek biztosítana nagyobb védelmet, hanem a véleménynyilvánítás, a nevelés és a vallásgyakorlás szabadságát csonkítaná.

– Hányan csatlakoztak a petícióhoz?

– Július 14-én indítottuk útnak a petíciót, és mára több mint nyolcezer személy csatlakozott. Jelentős eredménynek tekinthetjük, figyelembe véve, hogy külpolitikai kérdésről van szó. Abban reménykedünk, hogy egy hónapon belül ötven- vagy akár százezren is aláírhatják, akár elektronikus úton, akár személyesen. A magyarok melletti kiállásunk nem szabad választás, hanem erkölcsi kötelesség kérdése. Nem nézhetjük csendben és tétlenül a Magyarország elleni összehangolt támadást, ahogyan 1956-ban tette a világ, miközben szabadságharcát egyedül kellett megvívnia. Nem tehetünk úgy, mint akkor, amikor gyáva módra megfutamodtak és nem vívták meg a szabadságért folytatott csatát a magyarok oldalán. Kötelességünk, hogy kiálljunk a magyarok mellett. Együtt kell megvívnunk a híres „hat nap és hat éjszaka győzelmi diadalát”. (Idézet az olasz Avanti Ragazzi di Buda című ’56-os forradalmi dal szövegéből – a szerző).

– Hogyan vélekednek az olaszok a magyar helyzetről?

– Az olasz tömegkommunikációs eszközök vagy félretájékoztatnak, vagy információkat hallgatnak el, vagy pedig manipulálnak. Az internet hatványozottan teszi ezt. Az olaszok túlnyomó része a média által sulykolt véleményt vallja, hiszen csak azt ismeri. Kis százalékuk fordít energiát arra, hogy hiteles információkhoz jusson és az alapján formáljon véleményt.

– Mi az oka ön szerint az Orbán Viktor elleni összehangolt támadásnak?

– A nyugati világ éveken keresztül tagadta a kommunizmus pusztításait. A keleti országok hosszú keresztényüldözés után visszatértek a krisztusi hithez. Azt hiszem, hogy ez a valódi oka annak, hogy a kelet-európai összetartást vezető Orbán Viktort nem tűri a nyugati világ. És azért, amiért elsőként vette védelmébe a hagyományos család intézményét, és harcol a születendő életek megmentéséért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.