Izraelben ismét korlátozások bevezetésére volt szükség

Zárt térben tíznél, a szabadban húsznál több ember bizonyos kivételekkel nem gyülekezhet péntek délutántól.

Forrás: MTI2020. 07. 17. 9:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli kormány úgy döntött pénteken hajnalban, hogy ismét korlátozásokat vezet be az országban a koronavírus-járvány felerősödött terjedése miatt, főleg a hétvégére vonatkozóan – jelentette a helyi média.

Zárt térben tíznél, a szabadban húsznál több ember nem gyülekezhet péntek délutántól, vannak azonban bizonyos kivételek, de a Times of Israel című lap egyelőre nem tudott beszámolni arról, hogy melyek ezek.

A minisztériumok zárva leszek, csak online lesznek elérhetők. Az éttermek csak elvitel vagy kiszállítás céljára szolgálhatják ki a vendégeket. A nem alapvető szükségleteket kielégítő kereskedelmi és szolgáltató üzletek zárva lesznek vasárnap reggelig a The Jerusalem Post értesülése szerint. Az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak nyitva tarthatnak. Az iskolák esetleges bezárásáról a kormány a hétvégén dönt.

Július 15-én éjfélig a megelőző 24 órában 1780 új fertőzést regisztráltak az országban, ami a legnagyobb szám a járvány kitörése óta, Izraelben összesen 44 714 megfertőzött személyt tartanak nyilván. Eddig több mint húszezren gyógyultak meg, kétszázan súlyos állapotban vannak, 380-an pedig meghaltak a Covid–19 betegségben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.