Julija Timosenko koronavírusos lett, súlyos állapotban van

Az ismert ukrán ellenzéki politikus lánya és annak családja is elkapta a betegséget.

Bendarzsevszkij Anton
2020. 08. 23. 12:50
null
Forrás: Timosenko személyes Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozitív lett a Covid–19-tesztje Julija Timosenkónak, az ismert ukrán politikusnőnek. A Batykivscsina párt vezetőjének állapota súlyos, kórházban kezelik.

– A teszt azt mutatta ki, hogy Julija Vlagyimirovna elkapta a Covid–19-et – idézte Timosenko szóvivőjét, Marina Szorokát az Unián ukrán hírügynökség. – Az állapota súlyosnak mondható, 39 fokos láza van. Küzd a kórral – mondta Szoroka.

Az RBK Ukrajna hírügynökség információi szerint a politikusnő lánya, Jevgenyija és annak férje is megbetegedett. Julija Timosenko az ukrán politikai élet meghatározó szereplője, 2005-ben, majd 2007 és 2010 között az ország miniszterelnöke volt. 2010-ben 3,5 százalékon múlt, hogy nem ő lett Ukrajna következő elnöke, azonban az elnökválasztás győztese, Viktor Janukovics elnöksége alatt Timosenkót bebörtönözték, több mint három évet töltött fogságban. Az általa vezetett párt, a Batykivscsina a legutóbbi, 2019-es parlamenti választáson a harmadik helyen futott be, jelenleg 26 képviselőjük van a 450 fős ukrán parlamentben.

Julija Timosenko az ukrán parlamentben 2020 júliusában. Fotó: Timosenko személyes Facebook-oldala

Az ukrán egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az országban a koronavírus-megbetegedések száma megközelítette a 105 ezer főt; vasárnapra 1987 új megbetegedést regisztráltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.