Két évtizednyi érzékenyítés drasztikus következményei

A gyerekeket célzó érzékenyítés hosszútávú következményeiről elmélkedhetünk, de érdemes néhány pillantást vetni az alábbiakra. Svédországban – ahol mintegy 20 éve az óvodában tananyagként zajlik a gyerekek érzékenyítése – az elmúlt évtizedben 20-szorosára emelkedett a tizenévesek körében elvégzett nemváltó beavatkozások száma.

Forrás: Hír TV2020. 10. 26. 10:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a kilencvenes évek vége óta zajlik a kötelező érzékenyítés a svéd óvodákban és bölcsődékben. Itthon a balliberális városvezetők mostantól szeretnék kötelezővé tenni a genderpropagandát az oktatási intézményekben, de nézzük mi a helyzet és hol tart most az érzékenyítés a skandináv országban. Svédországból Bugnyár Zoltán tudósított – írja a Hír TV.

„Az országban nem csak a lobbiszervezetek napirendjén szerepel érzékenyítés szintjén a gendertéma, hanem már jó ideje része a korai oktatás-nevelésnek is. A legelső adat, amit találtam, 1998-as. A svéd oktatási hivatal bölcsődei és óvodai, központi pedagógiai fejlesztési tervében az áll, hogy az intézmények felelőssége a gyermekek fejlődését korlátozó nemi minták ellensúlyozása, és erre számos konkrét példát is írnak”

– kezdte tudósítását Bugnyár Zoltán.

Óvodája és óvópedagógusa válogatja, hogy mit és milyen komolyan tesznek meg. Valahol nem veszik szájukra az apa és anya szót a pedagógusok, helyette a szülő elnevezést használják, vagy nemsemleges személyes névmást alkalmaznak. Ismerek olyan óvodát, ahol eltávolították a játékok közül járműveket és babákat, mert szerintük azok nemi sztereotípiák kialakulásához segítenek hozzá

- folytatta.

Bugnyár Zoltán rámutatott arra is, hogy nemcsak az érzékenyítés az, amire jelentős hangsúlyt fektetnek, hanem a nemváltás lehetőségére is, a pedagógusok mellett az orvosokat is oktatják arra, hogy ezt a nemi identitásukban bizonytalan gyermekek figyelmébe ajánlják. Ennek eredményeképp

az elmúlt évtizedben 20-szorosára emelkedett a tizenévesek körében elvégzett, nemváltó beavatkozások száma.

Ez azért is furcsa, mert 1973 és 2003 között pont Svédországban végeztek egy 30 évig tartó kutatást nemváltó műtéten átesettekkel.

A tanulmány fő megállapítása az volt, hogy ezen személyeknél lényegesen magasabb a korai halálozás, az öngyilkosság és más pszichiátriai problémák előfordulása, mint az általános populációnál, tehát a nemváltás nem megoldja, hanem elmélyíti a problémát – hangzott el a tudósításban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.