Lipcse: A muszlim gyerekekért mindent

A kisebbség diktatúrája a többség felett.

Juhász Attila
2019. 07. 26. 9:18
null
Manila, 2019. február 5. Sült malacok sorakoznak egy árus standján a Fülöp-szigeteki fõváros La Loma kerületében 2019. február 5-én. A kínai holdnaptár szerint idén február 5-én köszönt be az új év, amely az állatövek szerint jelölt tizenkét esztendõ közül a disznó éve lesz. MTI/EPA/Mark R. Cristino Fotó: Mark R. Cristino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi Lipcse városában két óvoda is úgy döntött, hogy többé nem szolgál fel olyan ételt, amely sertéshúst tartalmaz. Az intézkedés a valamikor szebb napokat látott ország beteges megfelelési kényszerének egy újabb bizonyítéka.

A két óvodába ugyanis írd és mondd 2, azaz kettő muszlim gyerek jár, vagyis miattuk mostantól a német vagy esetleg más nemzetiségű, de nem az iszlám vallást követő gyermekeknek le kellene mondaniuk kedvenc eledeleikről, így adott esetben a rántott húsról vagy éppen a grillkolbászról is.

Szerencsére a feltételes mód indokolt, ugyanis a döntés komoly vitákat generált, olyannyira, hogy az óvodák vezetői legalábbis egy időre kénytelen-kelletlen elhalasztották az intézkedés bevezetését.

A történetben azért az is érdekes, hogy a döntéshozóknak eszükbe sem jutottak alternatív megoldások, netán többféle menüsor vagy étrend-választék kialakítása, hanem a két iszlám vallású gyerek miatt egyszerűen törölték volna a sertéshúsból készült ételeket.

Ami tehát egy szűk kisebbség számára kedvező, az a nagy többségnek kényszerintézkedés.

A történelmet jól ismerők tudják, hogy a múlt század vörös és barna diktatúrája is körülbelül így működött.

A német pártok közül egyébként a szászországi kereszténydemokraták elfogadhatatlannak nevezték a történteket, de a javaslatot az AfD is elítélte, a balliberális oldal az esettel kapcsolatban még nem nyilatkozott meg, de a korábbi kijelentéseik alapján sok illúziónk nem lehet azzal kapcsolatban, hogy ők hogyan vélekednek erről a kérdésről.

Egy biztos: valami bűzlik Németországban és az pedig nem a sült malac.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.