Magyarok mentették a hajósokat az Adrián

Magyar Nemzet
2019. 07. 20. 9:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar turisták vettek észre egy süllyedő hajót az Adrián: a társaság három vitorlással hajózott a horvátországi Trogir közelében, amikor az egyik hajó letért a tervezett útról, ekkor vette észre a másik kettő is, hogy a közelükben egy turistahajó nagy bajban van – számolt be róla a Tények. A süllyedő hajón pánik tört ki, a fedélzetről kiabáltak és integettek, a magyarok azonnal megkezdték a mentést.

– Amikor megközelítettük őket, egy kötelet dobtunk nekik, így sikerült egy zátonyról lehúzni a hajót, de aztán a kapitány arra kért, adjak le vészjelzést – idézte fel Szentgyörgyi Anna.

A vitorlázó arról is beszámolt, hogy a rádiójelzésnek köszönhetően nem sokkal később más hajók és motorcsónakok is megjelentek a helyszínen, majd bekapcsolódtak a segítségnyújtásba. A fedélzeten körülbelül negyven ember tartózkodott, köztük gyerekek is, akik nagyon meg voltak ijedve.

– A mi hajónkra három embert tudtunk felvenni, köztük egy állapotos nőt, aki szintén sokkos állapotba került a történtek miatt. Az utolsó utast már a félig elsüllyedt hajóról mentették ki – részletezte az eset szemtanúja. A sikeres akció eredményeként körülbelül húsz perc alatt a sérült hajó minden utasát sikerült megmenteni.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért futott zátonyra a hajó, elképzelhető, hogy túlterhelt volt, a tenger pedig erősen hullámzott. A történteket a horvát hatóságok vizsgálják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.