Pompeo bízik az Egyesült Államok – Észak-Korea párbeszéd folytatásában

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter helyi idő szerint hétfőn kijelentette: bízik abban, hogy Washington és Phenjan között folytatódik a párbeszéd, és a következő hetekben amerikai delegáció utazhat Észak-Koreába.

Forrás: MTI2019. 03. 05. 7:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bízom abban, bár nincs rá garancia, hogy folytatni tudjuk, és a következő pár hétben a csapatom ellátogathat Észak-Koreába” – fogalmazott az amerikai diplomácia vezetője, hozzátéve, hogy igyekeznek azonosítani azokat a területeket, ahol a két ország érdekei egybeesnek.

Pompeo elmondta, hogy Kim Dzsong Un meggyőződése, hogy nukleáris fegyverek nélkül Észak-Korea és a kimirszenista rendszer összeomlik, és csak az atomfegyverek képesek szavatolni az ország biztonságát.

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető múlt heti, hanoi találkozója a tervezettnél korábban ért véget, megállapodás nélkül. Trump szerint azért, mert Phenjan az összes szankció feloldását követelte. Észak-Korea viszont azt állítja, hogy a szankciók részleges feloldását kérték a jongbjoni nukleáris létesítmény leszereléséért cserébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.