Rendőrök kopogtak be a bevándorlásellenes politikushoz

Nem lett népszerű Nigel Farage a hatóságok körében, miután hétfőn Doverbe látogatott, hogy felhívja a figyelmet a Nagy-Britanniába csónakkal érkező illegális bevándorlókra. A bevádolásellenes politikust rendőrök keresték fel.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 05. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nigel Farage a Brexit Párt vezetője hétfőn személyesen ment el Doverbe, ahol arról beszélt, hogy folyamatosan érkeznek Nagy-Britanniába az illegális bevándorlók.

A bevándorlásellenes politikus több videót is közzétett Twitter-oldalán a látogatásáról.

Az egyikben a doveri kikötő közelében arról spekulált, hogy a brit partiőrség vélhetően valahol a Le Manche csatornán migránsokat vett fel, akiket Nagy-Britanniába szállítottak.

„Első kézből láttam, hogy a határőrségünk taxisként viselkedik az illegális migránsok számára Doverben. A botrány folytatódik és az embereknek joguk van felháborodni”, írta Farage.

Nigel Farage gyanúja egyébként beigazolódott, a BBC riportere, Simon Jones számolt be arról, hogy a brit hatóságok 16 bevándorlót szállítottak Doverbe a szigetország által ellenőrzött tengeri részről. Továbbá a francia hatóságok 3 csónakban 39 migránst fogtak el francia vizeken.

A BBC egyébként arról írt hétfőn, hogy 24 óra alatt összesen 130 migráns próbált meg Franciaországból Nagy-Britanniába jutni a tengeren keresztül.

Mivel a szigetországban a koronavírus-járvány miatt továbbra is kijárási korlátozások vannak érvényben, ezért csak akkor szabad a lakóhelyet elhagyni, ha az feltétlenül muszáj.

Nigel Farage akciója ezért a hatóságok figyelmét is felkeltették, akik felkeresték a politikust. Erről is beszámolt Twitter-oldalán.

„Lezárás őrültség. Két rendőr kopogtatott az ajtómon, hogy felvilágosítsanak az alapvető utazásokkal kapcsolatban. Valaki panaszt tett, hogy Doverben jártam, hogy az illegális migránsok okozta botrányról számoljak be. Ez idő- és pénzpazarlás”, írta.

A brit kijárási korlátozások leírásában egyébként szerepel az, hogy az újságírók és azok a műsorszolgáltatók, akik közszolgálati feladatot látnak el, szabadon mozoghatnak.

A Belügyminisztérium adatai szerint márciusról áprilisra mintegy 500 migráns kelt át Franciaországból a Csatornán, azonban a cikk rámutat, hogy ez nem számol azokkal a személyekkel, akiket a francia partiőrség elkapott a francia oldalon. Az adat számottevő, hiszen tavaly egész évben összesen 1 890 csónakkal érkező illegális bevándorlót regisztráltak a hatóságok, azonban mindössze 125-öt toloncoltak ki az országból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.