Svédország visszafogadja a dzsihadista nők gyermekeit

A Migrációkutató Intézet szakértője szerint ez veszélyt jelent Európára.

Forrás: MTI2020. 10. 24. 11:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Migrációkutató Intézet szakértője szerint veszélyt jelent, hogy Svédország visszafogadja azoknak a dzsihadista nőknek a gyermekeit, akik korábban Svédországban csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

Kovács Emese szombat reggel az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: a svéd állam delegációt küldött Észak-Szíriába, az Iszlám Állam volt harcosainak a kurdok fennhatósága alá tartozó táborokban élő özvegyeihez. A delegáció célja, hogy a dzsihadista özvegyek mondjanak le a szülői, felügyeleti jogukról, és engedjék el gyermekeiket Svédországba – fűzte hozzá.

Ez különösen a 10–14 év közötti, már az Iszlám Állam táboraiban szocializálódott és radikalizálódott kiskorúak esetében veszélyes – vélekedett.

Hozzátette: jelenleg még kérdéses, hogy Svédország – amennyiben sikerül a terve – hogyan próbálja majd a dzsihadista szülők gyermekeinek beilleszkedését segíteni.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a liberális ideológia útját véres kövek szegélyezik, Franciaország rémálma az iszlám terrorizmus dzsihadista mártírjai.

Svédországból is érkeztek dzsihadista férfiak és nők is Szíriába és Irakba
Fotó: YouTube

Súlyos diszkrimináció áldozata lett a keresztény svéd fiú

Egy iskolai fotózás keretében diszkrimináció ért egy fiút keresztény vallása miatt. A diáknak le kellett vennie a keresztet ábrázoló nyakláncát, mert azt a fotós sértőnek tartotta ahhoz, hogy a képen szerepeljen, a muszlim lányoknak azonban nem kellett levenniük a fejkendőt.

Az eset egy svédországi iskolai fotózáson történt augusztusban, amikor egy 15 éves fiú nyakából levetették a keresztet ábrázoló nyakláncát. Az indíttatás a fotóstól jött, aki többek szerint is önkényes és egyben kényelmetlen módon állította be a diákokat a képekre, számol be az esetről a Samhällsnytt a Dagen nyomán.

A diákot különösen rosszul érintette a nyaklánc levétele, egyrészt mert az a keresztény vallását jelképezi, másrészt pedig mert a tulajdona megsértésének is érezte azt. A fényképész azonban azt mondta neki, hogy nem lehet rajta a keresztes nyaklánc a képeken, mert az egyesek számára sértő lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.