Szinte minden korlátozó intézkedést feloldanak a svájciak

Az elmúlt 24 órában Svájcban és Liechtensteinben összesen mindössze 17 új koronavírus-fertőzést regisztráltak.

Forrás: MTI2020. 06. 19. 22:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svájc feloldja lényegében az összes korlátozást, amelyet a koronavírus-járvány miatt bevezetett – döntött az alpesi ország kormánya pénteken. A korlátozó intézkedések kivezetését a fertőzések alacsony számával indokolták.

Svájcban hétfőtől csak az ezerfősnél nagyobb rendezvények megtartása tilos, továbbá érvényben marad a szájmaszk viselésére és a távolságtartásra vonatkozó kötelezettség is: ez utóbbi szerint az emberek zárt térben kötelesek egymástól másfél-két méteres távolságot tartani.

Az éjszakai klubok ismét hajnalig nyitva tarthatnak. Kinyitnak a mozik és a színházak is, azzal, hogy a nézőtéren a nem egy háztartásban élők között egy széket üresen kell hagyni.

Érvényét veszti az az ajánlás, amely szerint az idősek és a krónikus betegek dolgozzanak otthonról. A higiéniára ugyanakkor továbbra is kötelező fokozottan odafigyelni minden nyilvános helyen.

Az elmúlt 24 órában Svájcban és Liechtensteinben összesen mindössze 17 új koronavírus-fertőzést regisztráltak. A svájci egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint az összesített hivatalos esetszám kicsivel több mint 31 ezer.

A COVID-19 szövődményeiben 1680-an haltak meg azóta, hogy a betegség február végén megjelent az alpesi országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.