Tengeri incidens volt az Ománi-öbölben

Ismeretlen tettesek „szabotázsakciót” követtek el vasárnap az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó területi vizeken – jelentette a külügyminisztériumra hivatkozva az ország hírügynöksége.

Forrás: MTI2019. 05. 12. 22:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szinte csak magáról a tényről szól, hogy a szabotázs célpontja négy teherhajó volt, továbbá, hogy senki sem sérült meg, és nem került üzemanyag a tengerbe, ám, hogy pontosan milyen cselekmény történt, arról semmit nem fedett fel.

Az incidens az Ománi-öbölben történt, és a kormány szerint súlyosnak minősül. Egyéb részletek hivatalos forrásból nem ismeretesek. A tájékoztatásban az sem szerepel, hogy mely országok hajóiról van szó.

Az al-Majadín című libanoni lap szerint erős robbanás volt az egyik emírség, el-Fudzseira kikötőjében, amelyet le is zártak. A hírt az emírségek kormánya cáfolta, és azt közölte, hogy a kikötő normálisan működik.

Az iráni parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke ugyanakkor Twitter-üzenetében megjegyezte, hogy a robbanásról szóló információk jól mutatják, mily törékeny az emírségek biztonsága.

Az Ománi-öbölre nyílik a Hormuzi-szoros, ahol óriási tengeri forgalmat bonyolítanak le az olajszállító tankhajók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.