Tévéadásban támadta a jobboldalt az olasz kormányfő

Nagypénteken jelentkezett be a televízióban Giuseppe Conte, ahol beszélt az Olaszországot érintő lezárásról és a gazdasági intézkedésekről is. A miniszterelnök azonban élesen üzent, Matteo Salvininek és Giorgia Meloninak, akik szerinte hazugságokkal gyengítik a kormány munkáját. Conte szavaira hamar válaszoltak a jobboldali politikusok – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 04. 11. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök pénteken tartott televíziós tájékoztatót, ahol a koronavírussal kapcsolatos újabb fejleményekről beszélt. Időt szakított azonban ezen felül arra is, hogy megvádolja az ellenzékben lévő, jobboldali Liga vezetőjét, Matteo Salvinit és Giorgia Melonit, az ugyancsak jobboldali Olasz Testvérek elnökét is azzal, hogy hazugságokkal gyengítik a kormány munkáját. Sajtókommentárok szerint Giuseppe Conte ezzel felborította az olasz kormány és az ellenzék eddigi egységét, amely mostanáig jellemezte az olasz politikát a koronavírus-járvány közepette.

Matteo Salvini a Twitter-oldalán reagált Conte kijelentésére, ahol azt írta, személyesen erősítette meg Sergio Mattarella olasz elnöknek, hogy ő pártjával együtt az olaszok konkrét problémáival foglalkozik – például az egészségüggyel és a gazdasági hatásokkal. Salvini szerint nem normális, hogy a kormány még ilyenkor is azzal tölti az idejét, hogy őket inzultálja. Most inkább bátorságra és józan észre van szükség a politikus szerint.

Giorgia Meloni is a közösségi oldalán fejezte ki véleményét, az Olasz Testvérek elnöke szerint Conte összetűzést keres az ellenzékkel. Ezzel azonban csak azt akarja elrejteni a miniszterelnök, hogy a kormánya nem tud valódi válaszokat adni a kialakult helyzetre, az Olasz Testvérek viszont nem hajlandó beleállni ebbe a felelőtlen játékba. Meloni egyben azt is mondta, eddig Conte oldalán álltak az Európával szembeni harcban, de a túl nagy hatalom már a miniszterelnök fejébe szállt. A jobboldali politikus szerint elfogadhatatlan Conte magatartása, aki egyben egyeduralomra is törekszik.

A V4NA Hírügynökség teljes cikke IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.