Utoljára februárban halt meg ilyen kevés beteg Olaszországban

A járvány februári terjedése óta először csökkent háromra a halottak száma egy nap alatt Olaszországban, és Lombardia tartományban öt hónap óta először egyetlen beteg sem veszítette életét az egészségügyi minisztérium vasárnap esti adatai szerint.

Forrás: MTI2020. 07. 19. 19:59
null
Turistamentes Velence: az óceánjárókat üzemeltető cégek a járván miatt jövőre halasztották útjaikat Fotó: Andrea Merola Forrás: MTI/EPA/ANSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halottak száma a szombati tizennégyről csökkent háromra. Utoljára február 22-én halt meg ilyen kevés beteg, egy nappal azelőtt, hogy az északi Lombardiában és Venetóban tizenegy várost karantén alá helyeztek. A halottak száma eléri a 35 045-öt.

Lombardiában az utóbbi huszonnégy órában egyetlen beteg sem halt meg. A tartományban harminchárom új fertőzöttet szűrtek. A lombardiai kórházakban 148 beteget kezelnek, huszonkettőt intenzív osztályon.

Olaszországban 219 új beteget regisztráltak egy nap alatt a korábbi 249-hez képest. Az új fertőzöttek többségét már nem a lombardiai gócpontokon szűrték: a legtöbb fertőzöttet – ötvenegyet – Emilia Romagnában diagnosztizáltak, valamint Venetóban negyvennyolcat. A húsz tartományból csupán négyben nem szűrtek új fertőzöttet. Az aktív fertőzöttek száma 12 ezer felett van, 743 beteget kezelnek kórházban, negyvenkilencen vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma megközelítette a 197 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számolva, a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 244 434-et.

Alessio D’Amato, a főváros, Róma körüli Lazio régió egészségügyi tanácsosa a szájmaszk kötelező használatára szólított fel zárt térben és az emberekkel teli szabadtéren is. Rómában szombat este és éjszaka lezárták a belváros összes látogatottabb, szórakozóhelyekkel teli terét a tömörülések megakadályozására. A tartományban tizenhét esetet szűrtek egy nap alatt. Az óvintézkedések megsértése miatt egy tengerparti strandot, egy piacot és több római szórakozóhelyet is lezártak.

Alessio D’Amato arra figyelmeztetett, hogy ha nem viselik a maszkot az előírt helyeken, a tartomány a korlátozások újbóli bevezetésére kényszerülhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.