Közönségtalálkozó a BÚÉK alkotóival

Három hónap alatt 260 ezren voltak kíváncsiak a BÚÉK-ra, Goda Krisztina Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmje alapján rendezett remake­-jére.

Magyar Nemzet
2019. 03. 01. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hónap alatt 260 ezren voltak kíváncsiak a BÚÉK-ra, Goda Krisztina Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmje alapján rendezett remake­-jére. Az elmúlt negyedév legsikeresebb magyar mozija annyit újított az alaptörténeten, hogy az összeszokott baráti társaság tagjai egy szilveszteri összejövetel alkalmával kezdik azt játszani, hogy a telefonjukra érkező aznap esti üzeneteiket kivétel nélkül meg kell mutatniuk a többieknek. És, ahogy várható, a vicces poénokon kívül emberi drámák is kirajzolódnak, amikor kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora, hiszen hazudni könnyebb, mint felvállani a tévedéseinket.

A magyar változatba bekerült néhány új történetszál is, a karakterek még kidolgozottabbak lettek, és a végső tanulság megfogalmazásában is különbözik az eredetitől. A filmből holnap délután fél négytől közönségtalálkozóval összekötött vetítést tartanak az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol Goda Krisztina rendezőn kívül jelen lesz a szereplők közül Törőcsik Franciska és Mészáros Béla, valamint a producer, Zákonyi S. Tamás is. Bevezetőt mond Kovács Gellért filmkritikus, aki a film utáni beszélgetést is vezeti majd.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.