Alkalom lelki feltöltődésre

A Filharmónia Magyarország a 2018/2019-es évadban több mint húsz felnőttbérletes sorozatot és öt zenei fesztivált hirdetett meg az ország tizenhat városában.

Breuer Csilla
2019. 06. 04. 6:55
null
A Szent Efrém Férfikar villámcsődületet is tervez Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Filharmónia Magyarország a 2018/2019-es évadban több mint húsz felnőttbérletes sorozatot és öt zenei fesztivált hirdetett meg az ország tizenhat városában. A bérletes sorozatok most véget értek, legközelebb szeptemberben várják vissza a közönséget a koncerttermekbe, viszont kezdődnek a fesztiválok és a nyáresti hangversenyek.

Mindenki találhat kedvére való programot: egyházzene, régizene, orgonaestek, muzsikáló udvarok, mesterkurzusok, kávéházi beszélgetések, villámcsődületek várják az érdeklődőket.

A rendezvények sorát a holnaptól pünkösdhétfőig tartó, immár ötödik alkalommal megrendezett Con Spirito egyházzenei fesztivál nyitja, amely a fővároson kívül Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán várja a lelki feltöltődésre vágyó zeneszerető közönséget. Utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben lesznek különleges programok, amelyeken ugyanakkora figyelem irányul mind a négy keresztény egyházra.

A Szent Efrém Férfikar villámcsődületet is tervez
Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Pünkösd jeles napjának legszebb dallamait bizánci-görög, latin, ószláv és magyar nyelven hallgathatjuk meg Sebestyén Márta, Kovács Róbert orgonaművész és a Szent Efrém Férfikar koncertjén szerdán este a pécsi bazilikában, másnap a szegedi dómban, hétfőn pedig Budapesten, a Zeneakadémia nagytermében. Nyíregyházán holnap a Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt Nyíregyházi Cantemus Kórus ad hangversenyt.

A Cantemus – amelynek repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig – június 7-én Békéscsabán és június 8-án Debrecenben is fellép, Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével.

Az érdeklődők nemcsak hangversenyeken, hanem szakrális programokon is részt vehetnek: zenés áhítaton a debreceni református Nagytemplomban, pünkösdi liturgián Nyíregyházán a Szent Miklós görögkatolikus székesegyházban, ünnepi istentiszteleten a békéscsabai evangélikus Nagytemplomban, de lesz kórustalálkozó Békéscsabán és szabadtéri zenés előadások is, sőt a Szent Efrém Férfikar közreműködésével villámcsődületet is terveznek. A helyszínek és az időpontok a www.egyhazzeneifesztival.hu honlapon megtalálhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.