időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Elemi szenvedélyek az Oroszlános udvarban

Magyar Nemzet
2019.06.18. 16:36

Elemi szenvedélyek címmel mutatják be idén a hagyománnyá vált Budavári palotakoncertek gálaműsort augusztus 2-án és 3-án az Oroszlános udvarban.

Mára a zenés színház egyik legnagyobb ünnepévé vált rendezvény ötletgazdája, Nacsa Olivér úgy véli, a siker többek között annak köszönhető, hogy évről évre próbálnak újítani, megújulni, méltóképpen játszani a műfajt az impozáns Budai várnegyedben.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára szerint a népszerű gálaest Magyarország nagy sikere, hiszen az operett műfaját, ezt a hungarikumot nemcsak a hazai, hanem a közép-európai figyelem középpontjába is helyezi.

Ezt a nézőpontot képviseli Vadász Dániel, a Budavári palotakoncertek producere is, hiszen eredeti célkitűzésük is az volt, hogy az operettet visszahelyezzék az őt megillető, tiszteletre méltó pozíciójába, hogy idehaza se kelljen küzdeni a megbecsültségért. A Budavári palotakoncertek műsorát az ország határait is átlépve Bécsben, Triesztben, Belgiumban, Japánban is előadták.

Bori Tamás, az idei gálaestek rendezője az Elemi szenvedélyek címet szánta a rendezvénynek, jelezvén, hogy négy fő elem köré szervezik. „A fő szervezőelv a forma mellett egyértelműen a minőség: az operett, a daljátékok, az opera, a néptánc képviselői a maguk műfajában mind kiemelkedőek.” A Budavári palotakoncertek fellépői idén: Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Laki Péter, Peller Károly, Vadász Zsolt, illetve a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató nyerteseként is megismert Ninh Duc Hoang Long és a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc-operetténekverseny fiatal tehetségei, Faragó Alexandra és Dénes Viktor. Az idei koncertek zenei anyagát Pfeiffer Gyula, a Budapesti Operettszínház fő-zeneigazgatója állította össze. A műsorban a Budapesti Operettszínház Balettkara és a Fitos Dezső Társulat táncosai is közreműködnek.

A Magyar Televízió idén is rögzíti a műsort, és hagyományosan augusztus 20-án este, az állami ünnepségsorozat záróprogramjaként lesz látható.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.