időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Több nemzet tradicionális lábbelijét is bemutatják az idei Mesterségek Ünnepén

Forrás: MTI
2019.08.01. 16:30

Több nemzet tradicionális lábbelijét is bemutatják augusztus 17. és 20. között a budai Várban a Mesterségek Ünnepén – közölte a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Igyártó Gabriella kiemelte, hogy az idei rendezvény középpontjában a lábbeli lesz, ezen belül is a szegedi papucs. Ehhez kapcsolódóan kiállításokkal várják az érdeklődőket, akik cipőkészítésben is kipróbálhatják magukat.

A 33. alkalommal megrendezett eseményen több mint ezer kiállító és több mint száz látványműhely vesz részt. Emellett koncertekkel is készülnek a látogatóknak – tette hozzá.

Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke elmondta, hogy Japán és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 150. évfordulója alkalmából a Mesterségek Ünnepének díszvendége idén Japán lesz.

A rendezvényre több mint húsz japán mesterember érkezik, akik többek között bemutatják a pecsétkészítést és a fametszetkészítést, interaktív programok keretében pedig például origamizni is tanítanak – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.