időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Magyar művész nyerte a Berlini Fényfesztivál közönségdíját

Forrás: MTI
2019.10.22. 20:42

Magyar művész, Fat Heat alkotása nyerte az internetes szavazáson a Berlini Fényfesztivál közönségdíját.

Az E.ON támogatásával megrendezett berlini Festival of Lights idei témája a berlini fal lebontásának 30. évfordulója volt – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Az október 11. és 20. között rendezett fesztivál fődíjára 14 ország művészei pályáztak. Az egyes országokat képviselő alkotásokat az idén a berlini Hotel de Rome homlokzatára vetítették ki a fényfesztivál ideje alatt.

Mint a közleményben áll, a szombaton véget ért internetes szavazáson a magyar művész nyerte a fesztivál közönségdíját, megelőzve a második helyezett brit és a harmadik helyen végzett svéd alkotót.

A nyertes Fat Heat, azaz Kirsch Ádám 1998-ban kezdett el utcaművészettel foglalkozni, a legismertebb magyar falfestők egyike, világszerte hívják különböző fesztiválokra nagyméretű falakat megfesteni. A fényfesztiválra is egy különleges, fekvő emberalakot ábrázoló művel pályázott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.