A hónap végén nyit a Müpa Kultúrkültér

A Müpa idén is izgalmas téli programsorozattal várja az érdeklődőket: az épület mellett felállított sátorban a legkülönfélébb események, előadások várják a családokat.

Izsó Zita
2019. 11. 23. 10:52
null
Ismét műsoron lesz a Kristály című nagy sikerű előadás Fotó: Müpa/Nagy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Müpa idén is izgalmas téli programsorozattal várja az érdeklődőket: az épület mellett felállított sátorban a legkülönfélébb események, előadások várják az egész családot a legkisebbektől a legnagyobbakig. A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét látható lesz a múlt év legnagyobb sikere, a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a Kristály.

A csillogó, jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre. A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott újcirkusz-produkció klasszikus meséket idéző története szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózik.

Ismét műsoron lesz a Kristály című nagy sikerű előadás
Fotó: Müpa/Nagy Attila

A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét egy lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben. A nemzetközi hírű újcirkusz-társulat ünnepi hangulatot teremtő előadásában a közönség testközelből csodálhatja meg az artisták lélegzetelállító mutatvá­nyait, sőt maga is a cirkuszi tér részévé válik. Fejünk felett akár karnyújtásnyira suhannak el a Recirquel más produkcióiból a hazai közönség körében már jól ismert artisták, akik ezúttal is külföldi és hazai vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hiphoptáncosaival lépnek a jeges porondra.

Az izgalmas programok természetesen a hét végén is folytatódnak majd: a szervezők délelőttönként bábelőadásokkal és gyermekkoncertekkel várják a legkisebbeket.

Látható lesz többek között a Mesebolt Bábszínház és a Harlekin Bábszínház előadása, emellett fellép a Kaláka együttes és a Kéknyúl Family, a Hahó együttes pedig adventi ökobulit tart, ahol a gyerekek a környezettudatosság alapjait is megismerhetik.

Az esti órákban inkább a felnőtteket várják a szervezők: fellép majd a hazai folk- és világzenei színtér egyik legnépszerűbb énekese, Bognár Szilvia a férjével közösen életre hívott formációjával, a Benkó Dixieland Band pedig karácsonyi dixie-kalandozással tér vissza a Müpába.

Hétköznaponként a Müpa partneriskoláinak szervezett programok színesítik a sátor kínálatát. Az általános iskolások többek közt Szalóki Ági, a Veronaki zenekar, Malek Andi és az EszeMent Band, illetve Mihályi Réka és zenekara koncertjén vehetnek részt.

Emellett természetesen idén is lesz Müpa-jégpálya. A közel 350 négyzetméteres korcsolyapályán egyszerre akár nyolcvan ember is elfér, akik pedig megfáradtak a korizásban, azok a hütte hangulatú téli büfében pihenhetnek meg. Az ingyenes jégpálya az időjárástól függően egészen januárig üzemel majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.