Elismerés a Liget Budapest Projektnek

A Hír TV Paletta című műsorának csütörtöki adásában a Liget Projekt elismerése mellett szó volt arról is milyen programokkal várják az érdeklődőket a 103. Széchenyi Lakoma és Bálon.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 06. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paletta csütörtöki adásában a Liget Projekt elismerése mellett szó volt arról is milyen programokkal várják az érdeklődőket a 103. Széchenyi Lakoma és Bálon, majd egy igazi börtönmisszióról is kérdezte vendégét Szani Roland műsorvezető.

„A legjobb nemzetközi középület” díjat nyerte el a Magyar Zene Háza

Második elismerését kapta a Liget Budapest Projekt. A Néprajzi Múzeum tavalyi és a Magyar Zene Háza idei díjával a Városligetben két olyan intézmény is épül, amelyet a világ legjobbjai között tart számon a szakma. Az elismerést a hétfői londoni díjátadó gálán vette át a projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezetése. Az át nem adott épületek eredménye egy ilyen rangos versenyen hatalmas presztízst jelent Magyarországnak. A szakmai zsűri egyebek mellett értékelte, hogy az épület megújuló energiát használ és illeszkedik a környezetébe.

103. Széchenyi Lakoma és Bál a Pesti Vigadóban

Több mint egy évszázada a magyar főrendek minden évben lakomát rendeztek, ahol Széchenyi István munkásságát méltatták. Ezt a hagyományt folytatja a Széchenyi Társaság, az idei esemény 2020. február 1-én lesz a Pesti Vigadóban. A Széchenyi-bál immár tradicionális menetrendje szerint a vendégeket a Mikecz Kálmán Magyar Huszár és Lovas-hagyományőrző Társaság tagjai fogadják. A négyfogásos vacsorát hozzá illő borok teszik majd még ízletesebbé, a szünetekben pedig a 100 Tagú Cigányzenekar ad műsort.

Fogvatartottakkal készít CD-t Várnagy Andrea karácsonyra

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és Várnagy Andrea zongoraművész jóvoltából kilenc fegyintézmény fogvatartottjainak saját szerzeményei hallhatók azon a CD-n, amely karácsony alkalmából jelenik meg. A dalok rendkívül változatosak, a könnyűzenétől a népdalokig terjed a repertoár. A dalokat már fölvették, ezekhez kölcsönzi a zongora hangját Várnagy Andrea. A CD – amelynek borítóját is fogvatartottak tervezték – hamarosan elkészül. A zenei börtönmisszió lelki támogatója Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

A teljes műsor IDE kattintva tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.