Blues az újrakezdésről

Little G Weevil a Let it Rain című dalához egy angol-jamaikai énekesnőt kért fel szólistának.

Magyar Nemzet
2020. 04. 24. 17:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többszörös nemzetközi díjnyertes Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor egy gyönyörű rhythm & blues dalt jelentetett meg április 24-én, ami világszerte öt kontinensen, összesen 35 digitális platformon kerül kiadásra. A zenét és a dalszöveget egyaránt a gitáros-énekes írta.

A szerzemény az összetartásra, az egyenjogúságra és az újrakezdés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a jelenlegi helyzetben. Külön érdekesség, hogy a dalban Martin Luther King Jr. „Le fogjuk küzdeni!” 1968. március 31-i, Memphis-ben elhangzott beszédének egy részlete is hallható.

Ez mindannyiunk számára nehéz időszak. Ugyanakkor lehetőség is arra, hogy átértékeljünk sok mindent, a szerepünket a világban, az egymás iránti törődés, a jóság és szeretet fontosságát, nemtől, kortól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül. Egészen egyszerű lehetne ez, hiszen mikor baj van, mindegy honnan és kitől jön a segítség, ki fogja a kezünket. Éljünk Magyarországon, Kenyában, Kínában vagy Amerikában, az átlagembert ugyanaz teszi boldoggá és ugyanazért szomorú itt is, mint máshol – nyilatkozta a dalról Little G Weevil.

További érdekesség, hogy Gee egy angol-jamaikai énekesnőt kért fel szólistának. Dionne Bennett neve ismerősen csenghet a rajongók körében, hiszen több alkalommal is járt Magyarországon, legutóbb az A38 hajón szerepelt a zenekarral. A „Let it Rain” az első szerzemény készülő közös lemezükről, ami ősszel, Little G regényével egy időpontban jelenik majd meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.