Útnak indul-e a színtársulat?

Szilléry Éva
2020. 04. 25. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vajdasági Tanyaszínháznak a 43. évada bizonytalanodik el a koronavírus-járvány miatti rendezvénystop következtében, a társulat vezetője, Magyar Attila mégis optimista az idei nyári előadás-szériát ­illetően. Milan Kundera színművével, a Jakab és az ura című előadással indulna útnak idén nyáron a társulat, de a többi nyári rendezvényhez hasonlóan ők sem látják még a közeljövőt.

Temerinben, a szobafogságban értük el Magyar Attilát, aki elmondta, mintegy ezer kilométeres út várna a színházra ezen a nyáron, és huszonhét előadás szabadtéren, ha minden a tervek szerint alakul.

– Az évad elején a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján mutatkozunk be, majd a Gyulai Várszínházban is fellépünk. Optimista ember vagyok, és abban bízom, hogy július közepén elindulhat a traktorunk, amellyel több mint két tucat településen állunk meg – fogalmazott. Mint mondta, az újvidéki Temerinben pillanatnyilag stagnál a vírus terjedése, és meglehetősen fegyelmezetten viselik a kényszerszünetet, az otthonlétet a helyiek. A társulat támogatásai is a levegőben lógnak, a csapat ugyanis kiemelt rendezvényként a Bethlen Gábor Alaptól vár jelentősebb összeget, de a járvány miatt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a veszélyhelyzeti intézkedések sorában felfüggesztette a programot.

A társulatot 25 éve vezeti Magyar Attila, aki több mint száz színésszel dolgozott együtt ez idő alatt. A Vajdasági Tanyaszínházat tíz huszonéves fiatal alapította azzal a céllal, hogy az előadások a falvakba is eljussanak; az elmúlt évtizedek alatt pedig a Kárpát-medence legnagyobb múltú vándortársulata lett a vajdasági csapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.