Július elején nyit az Esztergomi Várszínház

Július 4-én megnyitja idei szezonját az Esztergomi Várszínház. A Nemzeti Összetartozás Évadja – a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából az összes környező országból érkeznek magyar színházak.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 17:12
null
20200609 Esztergom Vár a mozi! címmel új tematikus sorozatot indít idén nyáron az Esztergomi Várszínház, melyhez a várszínház ad patinás környezetet Fotó: Pöltl Zoltán PZ Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra Fotó: Pöltl Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 17–18-án az ünnepi produkció István, a király koncertszínház lesz. Emellett többek között a Fehérlaposok rockopera; Vastag Tamás Sinatra és Laár András Besenyő Só estje, Szarka Gyula mesekoncertje és az idén húszéves jubileumát ünneplő Esztergomi Bábos Tábor várják a kulturális feltöltődésre vágyó közönséget biztonságos környezetben, Géza fejedelem és az államalapító István király palotájának falmaradványai mellett, a Bazilika tövében.

– Az aktuális jogszabályoknak megfelelően ezen a nyáron is elindul az évad. A kötelező távolságtartás jegyében minden második székre ültetjük a nézőinket, így egy előadáson maximum 150 fővel számolunk – nyilatkozta Horányi László művészeti igazgató, Jászai Mari és Bánffy Miklós díjas színész.

A környező országokból jobbnál-jobb előadásokkal érkezik a Komáromi Jókai Színház (A Glembay ház), a marosvásárhelyi Spectrum Színház (a soproni Petőfi Színházzal és a Zentai Magyar Kamaraszínházzal koprodukcióban: Római Karnevál), a Zentai Magyar Kamaraszínház (A fogadósnő), a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház (Forráspont) és a Temesvári Állami Csiky Gergely Színház (Hattyúk tava újratöltve, Húzd rá!).

A családoknak gyerekprogramokkal kedveskednek: a Magyar Népmese Színház és Szarka Gyula előadásaival, a Brémai Muzsikusok interaktív játékkal és a két évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Esztergomi Bábos Táborral, amely a tervek szerint augusztus 3–7. között lesz a Nagyváradi Bábszínház művészeinek vezetésével. Újdonság idén a Vár a mozi névre keresztelt hét alkalmas sorozat, amely gyakorlatilag egy kerti mozi, ahol a legnagyobb nemzetközi zenés filmsikereket vetítik a nyár során.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.