Nagy Zsolt tíz év után megint tartótiszt lesz

Tíz évvel A vizsga című film bemutatója után, 2021-ben visszatér a mozikba tartótisztként Nagy Zsolt, a mentoraként Kulka János, a kettős játékot űző titokzatos szeretőként Hámori Gabriella és az ávós vizsgabiztosként Scherer Péter. Köbli Norbert forgatókönyvíró különösen szerette ezt a történetet, mint mondja, a bemutató óta gondolkozik a folytatáson.

Szilléry Éva
2020. 07. 02. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúlt állambiztonsági kémjátszmáját feltáró krimi folytatása augusztus végétől forog a Nemzeti Filmintézet támogatásával, Fazakas Péter rendezésében, Köbli Norbert forgatókönyve alapján. A forgatókönyvíró szavai szerint minden forgatókönyvét szereti, de A vizsgát különösen. – Örülök, hogy rajtam kívül még ilyen sokan szeretik ezt a mesterien játszott, fordulatos kémfilmet. Tíz év telt el A vizsga forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgának, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete – nyilatkozta Köbli Norbert.

A Nemzeti Filmintézet filmszakmai döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma címmel készülő folytatásra. A 43 napos forgatás augusztus végén kezdődik. A vizsga sokak által várt folytatásában a hidegháborús hatvanas években a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. A vizsgában megismert emlékezetes karakterek mind-mind visszatérnek a második felvonásban.

Fazakas Péter rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak az 1948-ban játszódó Árulók és az 56-os Szabadság – Különjárat után A játszma lesz a harmadik közös munkája, egyben az első közös mozifilmje.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.