Péntekig tart még a III. Orosz Zenei Fesztivál

A zene világnapján, október elsején kezdődött a III. Orosz Zenei Fesztivál. A járvány miatt szűkített program hangversenyeinek a Zeneakadémia, az Orosz Kulturális Központ, a Tihanyi Bencés Apátság, illetve az Országos Idegennyelvű Könyvtár kínál helyszínt, október 9-ig.

Magyar Nemzet
2020. 10. 05. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a járvány miatt szűkített programot kínált a fesztivál, Csajkovszkij születésének 180. évfordulója okán mindenképpen fontosnak gondolták a szervezők, hogy tisztelegjenek az orosz romantika nagymestere előtt. Szabó Marcell, művészeti vezető olyan ízelítőt állított össze a jövő évi, a Csajkovszkij évfordulót középpontba helyező fesztivál műsorából, művészeiből, amellyel szeretné megmutatni komponista rendkívül színes világát.

Szabó Marcell
Fotó: Csibi Szilvia

Holnap (október 6-án), este 6 órai kezdettel az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Dalok és operák hullámain című összeállítással várja a hallgatókat Vámosi Katalin, Tarnai Dávid és Benabdullah Yaris operaénekes, valamint Bárkányi-Horváth Éva, zongoraművész. A belépés ingyenes, de regisztrációköteles, amit megtehetnek a [email protected] e-mail címen.

Szintén az Országos Idegennyelvű Könyvtárban kerül sor október 9-én, Meskó Bánk Mozaikok Csajkovszkij életéből címet viselő előadására.

A program szintén ingyenes, regisztrálni a fenti címen lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.