időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

A Csiky Gergely Színház az óévet a Dunán búcsúztatja

Zana Diána
2020.12.30. 16:13
A Csiky Gergely Színház az óévet a Dunán búcsúztatja

A karácsonyi műsorhoz hasonlóan, Szilveszterkor is az online térben, valamint a képernyőkön keresztül találkozhatunk a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeivel, akik mellett ezúttal az ország legnagyobb sztárjai is színpadra lépnek.

A Duna televízió szilveszteri műsora idén a Csiky Gergely Színházból jelentkezik december 31-én 22 órától. Az összművészeti gála során pezsgő ritmusokkal, feledhetetlen dallamokkal búcsúzhatunk az óévtől. A klasszikus opera-, valamint örökzöld operett- és musicalslágerek mellett könnyűzenei produkciók, cirkuszművészeti, illetve táncos előadások és népzenei alapokra épülő darabok színesítik majd a Duna nézőinek az év utolsó estéjét.

Az est folyamán olyan zeneszerzők műveit hallhatjuk majd, mint Giuseppe Verdi, Erkel Ferenc, Kálmán Imre, Lehár Ferenc vagy Huszka Jenő. Felcsendülnek többek között a Traviata, a Bánk bán, a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Lili bárónő, A víg özvegy, A Bajadér, az István a király, a Van, aki forrón szereti, a Hegedűs a háztetőn, a Tüskevár és a Tanulmány a nőkről ismert dallamai. Találkozhatunk továbbá Szenes Iván, Olt Tamás, Váradi R. Szabolcs, Szirtes Edina Mókus, az Ismerők Arcok, Jerry Bock, valamint Peter Stone slágereivel és műveivel is.

A Csiky Gergely Színház Ünnepi kalendárium elnevezésű, a teátrum online felületein elérhető kezdeményezése a 2020-as esztendő utolsó napján is jelentkezik online videóval 18 órától, amelyben a társulat tagjai búcsúztatják az óévet, akik ebben a formában szeretnének köszönetet mondani közönségüknek, hogy a járvány okozta helyzetben is kitartottak a színház mellett.

A produkcióról készült ízelítőt itt nézhetik meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.