Advent a Hagyományok Házában

Az ötödik születésnapját ünneplő Nyitott Műhely online workshop-sorozatot szervez.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 21:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye ötödik születésnapját ünnepelte az idén. A jeles esemény zárásaként a kezdeményezők olyan háromnapos online ünnepi sorozatot szerveznek, amelyben közös alkotásra hívnak mindenkit, aki szeretne hagyományos kézművességgel készülni a karácsonyra.

Fotó: Hagyományok Háza

A meghívott foglalkoztatók a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságából érkeznek, s olyasmiket lehet majd készíteni, amik az otthon található alapanyagokból is megvalósíthatók. Az élő közvetítésekben az intézmény pedagógusai, kézművesei segítséget nyújtanak a gyermekekkel való közös alkotásra, az életkori sajátosságok figyelembevételével. Tanácsokat adnak, hogy egy családban – felidézve a régi téli falusi estéket – hogyan hozhatóak össze egy alkotói közösséggé a különböző nemű és életkorú gyerekek és felnőttek.

Fotó: Hagyományok Háza

A szervezők szeretettel várnak minden kézműveskedni vágyót, olyan szülőket és pedagógusokat, akik szívesen bővítik kézműves módszertani ismereteiket.

A foglalkozások otthoni alapanyagokból is elkészíthetők, de érdemes készülni az alkalmakra a honlapon szereplő ajánlott listák alapján.

Programok

2020. december 2., 15:00–18:00: Karácsonyi fonalmunkák...

2020. december 3., 15:00–18:15: Fehérség és puhaság…(fehérhímzés minták feldolgozása és nemezelés)

2020. december 4., 15:00–18:00: Mézes-mázos nap

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.