Különleges advent és közös karácsony Kaposváron

Mától év végéig rendhagyó adventi forgatással, meghitt dalokkal és versekkel, a legifjabb színházrajongók számára izgalmas mesékkel, valamint kétórás, fergeteges szilveszteri gálaműsorral készül a karácsonyra és az év utolsó napjára közönségével együtt a Csiky Gergely Színház.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 8:30
null
Fotó: Csiky Gergely Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kaposvári teátrum a pandémiás időszakban sem engedi el nézői kezét. Az elmúlt hónapokban a színház más, kreatív eseményei mellett nagy sikert aratott a különleges Erkélyből páholy – Házhoz megy a Csiky! című szabadtéri programsorozat, amelynek keretében a társulat tagjai biztonságos távolságban és a járványügyi előírásokat betartva fölkeresték nézőiket otthonuk közelében. Később, amikor már lehetőség adódott rá, a színház az országban először, sajátos és ötletes módon ültette közönségét a Csiky nézőtérére: mint ahogyan Fülöp Péter színházigazgató nemrégiben az MTVA – M5 Librettó című műsorának vendégeként elmondta,

a világirodalom, a hazai irodalom és a magyar színházművészet ikonikus alakjainak felöltöztetett képmásait helyezték azokra a székekre, ahová a megfelelő távolság megtartása okán nem ülhettek nézők.

 

Fotó: Csiky Gergely Színház

A színház sikeresen reagált a koronavírus-járvány adta kihívásokra, így a teátrum menedzsmentje és a társulat is időben fölkészült a járvány második hullámából fakadó lehetséges bezárásra, ami jelenleg is napjaink valósága. A művészi munka folytatódik, minden munkatársuk belépésekor testhőmérsékletet mérnek, és páraködös fertőtlenítést is alkalmaznak.

Az advent hetei és a karácsony a Csiky Gergely Színház életében hagyományosan az év várva várt, tartalmas és eseménydús időszaka. Ahogyan a kaposvári közönség már megszokhatta, a társulat előadást tart karácsony másnapján, hiszen nézői – családi együttléteik után – ekkor látogatnak el a színházba, hogy közösen ünnepeljenek alkotóikkal, művészeikkel. A koronavírus-járvány azonban arra kényszerítette a színházat, hogy idén decemberben más módon találjon egymásra közönségével.

A Csiky Gergely Színház különleges Ünnepi kalendáriumot indít online felületein, amely december 1-jétől jelentkezik és december 31-ig tart.

Mindennap 18 órakor néhány perces videóban a teátrum színművészei láthatók majd. Videó-üzeneteikben téli, karácsonyi meséket, dalokat, verseket adnak elő, vagy éppen búcsúztatják az óévet, ünnepi, kedves és vidám hangulatot teremtve.

A kaposvári színművészek ezzel is szeretnének köszönetet mondani és kedveskedni mindazoknak, akik a járványos időszak alatt is kitartottak és kitartanak a társulat mellett, ahogyan a tavaszi időszakban is tették, és várták, szerették, megosztották az elkészült tartalmakat személyes online felületeiken.

Nem szegi kedvét a koronavírus-járvány a Csiky Gergely Színház Keltető elnevezésű, drámapedagógiai programja résztvevőinek sem: a teátrum színitanodája továbbra is megtartja foglalkozásait a gyermekek részére, akik otthoni környezetben is elvégezhető feladatokat kapnak.

A „Keltető” online is működik
Fotó: Csiky Gergely Színház

A Keltető online oktatási programjának célja, hogy megőrizze a fiatalok színház iránti lelkesedését, és folyamatossá tegye a velük megkezdett szakmai munkát.

Idén decemberben is megrendezik az immár hagyománnyá vált Kortárs Felolvasószínházi Maratont, szintén az online térben. A fentieken túl megtisztelő felkérést is kapott a Csiky Gergely Színház.

Az MTVA – Duna Televízió szilveszteri műsorát a televíziónézők idén a Csiky Gergely Színházból láthatják majd, 22 órától.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.