Tom Jones jövő nyáron visszatér Veszprémbe

Ha addigra túl leszünk a járványon. Egy év kényszerszünet után 2021. július 12–18. között újra várja közönségét a VeszprémFest. A tervek szerint Jamie Cullum is fellép.

Pataki
2020. 12. 04. 11:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatér Veszprémre Tom Jones és Jamie Cullum – két világsztár, akik évekkel ezelőtt már sikert arattak a VeszprémFesten. A két művész 2021-ben ismét fellép a zenei fesztiválon: Jamie Cullum július 14-én a História kertben, Tom Jones július 18-án a Veszprém Arénában koncertezik.

Egy év kényszerszünet után 2021. július 12–18. között újra várja közönségét a VeszprémFest. A jövőre egy héten át zajló fesztivál nagyszínpados koncertjei közül a szervezők most két nap programját jelentették be, hangsúlyozva: hisznek abban, hogy jövő nyáron már lesznek fesztiválok.

Július 14-én a História Kertben (esőhelyszín: Veszprém Aréna) lép fel Jamie Cullum 21:00-kor. Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművészének számító Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a Veszprém Arénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt. A negyvenéves művész egyedien ötvözi a jazzt, a popot és a rockot, pályafutása során koncertezett a Hollywood Bowlban és a Carnegie Hallban, valamint a Fuji rock vagy a Glastonbury fesztiválon is. Cullum nemcsak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is. A zenész utoljára 2019-ben, Taller címmel jelentkezett önálló stúdióalbummal, 2020-ban pedig élete első karácsonyi lemezével, a The Pianoman at Christmas-szel lepte meg rajongóit.

 

Július 18-án egy igazi legenda, Sir Tom Jones lép a Veszprém Aréna színpadára 20 órakor, utoljára 2017-ben koncertezett a városban. Akkor az est egyik különleges meglepetéseként Tom Jones az előzenekarként fellépő Probijszki Mátyást közös zenélésre hívta a koncert végén.

Tom Jones azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték karrierjüket és töretlenül, a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel folytatják pályafutásukat.

Magával ragadó előadásmódja zenei korszakokon és műfajokon ível át, fiataloknak és időseknek, férfiaknak és nőknek egyaránt szól. A nyolcvanéves művész mozgalmas pályafutása során összesen 41 stúdió albumot készített, melyek több mint 150 millió példányban keltek el világszerte. Legutóbbi stúdióalbuma 2015-ben Long Lost Suitcase címmel jelent meg. Dalaival 36 alkalommal szerepelt az Egyesült Királyság, 19-szer az Egyesült Államok Top 40-es listáján.

1966-ban megkapta a legjobb új művésznek járó Grammy-díjat, 2006-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte zenei szolgálataiért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.