Újabb nemzetközi fesztiváldíjakat nyert Horvát Lili filmje

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című rendezése Argentínában elnyerte a legjobb film díját, a főszerepet alakító Stork Natasa pedig a legjobb színésznő díját kapta meg a francia Les Arcs-i Filmfesztiválon. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm hazánk hivatalos nevezése az Oscar-díjra, és hamarosan az Amerikai Egyesült Államokban is vetítik.

2020. 12. 19. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fesztiválzsűriket hódított meg Horvát Lili második mozifilm rendezése, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A legújabb közép-európai alkotásokból mutatott be válogatást december elején Argentínában és Kolumbiában – a koronavírus-járvány miatt ezúttal online – az Al Este filmfesztivál – olvasható a Nemzeti Filmintézet lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, az argentin filmesekből álló zsűri a legjobb film díjával Horvát Lili alkotását tüntette ki az elmúlt héten.

Stork Natasa pedig az alkotás főszerepéért a legjobb színésznő díját nyerte el a péntek este véget ért Les Arcs-i filmfesztiválon, melynek a francia Alpok elegáns üdülőhelye adott otthont és filmszakmai berkekben rendkívül népszerű, ám idén az online térbe kényszerült. – Ez volt az első alkalom, hogy egy nagyjátékfilm főszerepét eljátszhattam. Csodálatos feladat volt életre kelteni ezt a zárkózott, intelligens és érzékeny karaktert. Szeretném megköszönni először is a rendezőnek, Horvát Lilinek, hogy végigvezetett ezen a folyamaton, másrészt pedig a fesztivál zsűrijének, hogy elismerte a munkánkat. Fantasztikus érzés, hogy a közönség és a szakma egyaránt bizalmat szavazott ennek a filmnek – mondta a színésznő az online díjátadón.

A film plakátja

A történet szerint Márta (Stork Natasa), a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival (Bodó Viktor). Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az alkotás nagy sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválokon és rangos díjakkal méltatták Varsótól Chicagóig. A valóság és képzelet határán játszódó film Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra és hamarosan az Amerikai Egyesült Államokban is látható lesz, a forgalmazási jogokat a Nemzeti Filmintézet nemrég értékesítette a Greenwich Entertainment filmforgalmazónak.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmre néhány hét alatt mintegy húszezren váltottak jegyet a hazai mozikban és december eleje óta online megtekinthető a Cinego kínálatában.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BDS1s6aU7Kc&feature=youtu.be[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.