Értékekről tudósítja a cíviseket a megújult honlap

Hamarosan digitálisan elérhetővé válik Debrecen teljes történeti kronológiája is.

Gőz József Miklós
2021. 01. 02. 11:57
null
Kívül-belül felújították a Borsos-villát Fotó: Debreceni Értéktár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmében és változatosságában egyedülálló a Debreceni Értéktár nemrégiben megújult honlapja, amely gazdag hagyományokat őriz. Maga az értéktár 2012-ben alakul meg, s nélkülözhetetlen forrásává lett a város iránt érdeklődőknek.

Van itt minden, ami az értékek után kutató érdeklődök kedvenc olvasmánya lehet. Megtalálható rajta a Debreceni Televízió által létrehozott magazin (ezért már megkapták a Hungaricum Bizottság médiadíját is), amely rendszeresen megjelenve szól a debreceni értékekről. A honlap állandóan bővülő szakirodalmi, fotó- és videótárat is tartalmaz. Debrecen képeskönyve lapozható formában is megjelenik rajta. Képeket láthatunk a híres épületekről, természeti egységekről, amelyre büszkék a debreceniek.

Kívül-belül felújították a Borsos-villát
Fotó: Debreceni Értéktár

Hatalmas tudásanyagot, 35 ezer szócikket tartalmaz a debreceni cívis élet lexikona, a Cívis Enciklopédia, Kálnási Árpád munkája. Megjelenik a felületen a virtuális szoborpark, utcanévtár és a város kegyeleti öröksége is. A Hajdú-bihari és debreceni jeles napok tára már böngészhető, megtudhatjuk, hogy az adott napon milyen cívis évforduló van. Hamarosan digitálisan elérhetővé válik Debrecen teljes történeti kronológiája is. A honlap megújítását végző médiacentrum, amely a városi televíziót is magában foglalja, saját munkáiból is sokat tett a honlapra.

A helyi tévé 1984-es megalapítása óta készült riportok, tudósítások visszakereshetők rajta, csakúgy, mint a médiacentrum által működtetett digitális felület, a Derhír.hu. anyagai. A Cívis hírességek rovat a város jelentős személyiségeinek (például Szabó Magdának, Aradi Csabának, Abádi Nagy Zoltánnak) videós portrébeszélgetéseit is tartalmazza. Rávezet bennünket a honlap a különböző debreceni könyvtárak digitális felületeire is az egyetemi könyvtártól az ötödik lövészdandáréig.

A honlap folyamatosan bővül, és új elemekkel gazdagodik. A felület egyik menüpontjában bárki bekapcsolódhat a hagyományőrzésbe és értékmentésbe a Cívis Értékőr Klubon keresztül. Levelet lehet írni a szerkesztőknek e célból. A honlap megtalálható az interneten és a tartalom a Facebookon a is elérhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.