Kárpátaljai kántálásokat és a Panis angelicust is műsorra tűzik

A Szent Efrém Férfikar Orientale lumen sorozatának első hangversenyét január 11-én online követheti a közönség.

Magyar Nemzet
2021. 01. 03. 16:35
null
A Szent Efrém Férfikar Fotó: MMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban bizánci szerzők és nagy orosz mesterek műveit, valamint Bubnó Tamás feldolgozásában kárpátaljai kántálásokat is megszólaltatnak, valamint a nyugati egyházzene két emblematikus művét, Mozart Ave verumját és César Franck Panis angelicusát is előadják.

A jubileumi, tizedik évfolyamába lépő sorozat első koncertjén a Virtuózok 2020-as évadának 13 éves tehetsége, Marosz Ajna is közreműködik.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wE9xSETpoZc[/embed]

Az online közvetítés január 11-én 19.30-tól élőben és ingyenesen követhető a Szent Efrém Férfikar hivatalos Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Az Orientale lumen koncerteken szokásos közös éneklés sem marad el, ezúttal mindenki otthon, családja körében énekelhet együtt Kertesi Ingriddel és a Szent Efrém Férfikar énekeseivel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.