Kihirdették A dal 2021 zsűrijét

A négy szakmai kiválóság között akadnak régi tagok, de olyan is, aki első alkalommal foglal helyet az ítészek között.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 15:12
null
Vincze Lilla és Nagy Feró nem először véleményezi a dalokat a műsorban Fotó: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy már korábban megírtuk, január 30-tól kezdődik A dal 2021 elnevezésű show-műsor a Duna Televízióban, ahol negyven, kifejezetten erre az alkalomra komponált szerzeményt mutatnak be, melynek végeredményeként tizedik alkalommal születik meg Magyarország slágere. Most ismertté váltak a zsűri tagjai is; a négy szakmai kiválóság között akadnak régi tagok, de olyan is, aki első alkalommal foglal helyet az ítészek között.

A visszatérő zsűritagok között szerepel Vincze Lilla, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, valamint Nagy Feró, a Beatrice frontembere, ők harmadik alkalommal töltik be A dal zsűrijének szerepét. Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar énekese is a régi motorosok közé tartozik, hiszen korábban két évadon keresztül méltatta a dalokat. Negyedikként pedig Ferenczi György, az Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, a Rackajam frontembere csatlakozott az ítészek csapatához.

Összeállt A dal 2021 zsűrije: Vincze Lilla, Nagy Feró, Mező Misi, Ferenczi György
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

A dal 2021 élő adásait január 30-tól, szombat esténként 19.35-től hét héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. A négy előválogató és a két elődöntő után a fináléban nyolc versenyzőnek drukkolhatunk majd, a március 13-ra tervezett döntőben pedig a bekerült négy produkció közül a nézők dönthetik el, ki legyen a végső győztes, aki elnyeri a Petőfi Zenei Díj Év dala elismerését, lehetőséget kap egy nagylemez és egy videoklip elkészítésére, valamint pénzjutalomban is részesül. Az előző évekhez hasonlóan több különdíj is gazdára talál, mint A dal 2021 legjobb szövegírója és A dal 2021 felfedezettje cím.

A műsor előtt és közben is érdemes jelen lenni az online térben, ugyanis A dal 2021 internetes oldalán, valamint a közösségi oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek között válogathatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.