Női rendezők filmjei a Francia Intézetben

A nemzetközi nőnap alkalmából a nők kerülnek a középpontba a Francia Intézet február 24-től március 10-ig tartó programjában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 15:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi nőnap alkalmából a nők kerülnek a középpontba a Francia Intézet február 24-től március 10-ig tartó programjában.

Az intézet három – választható magyar felirattal ellátott – játékfilm és egy dokumentumfilm erejéig mutat be női rendezőket. Az alkotásokat ingyen, regisztráció nélkül lehet megtekinteni az intézet honlapján.

Az utcai tolvaj, Angèle, és Tony, a halász között kibontakozó bensőséges kapcsolatot tárja fel az Angèle és Tony című filmdráma, amelyet Alix Delaporte rendezett. Julie Lopes Curval filmje, a Nagyvilági élet Alice és Antoine szenvedélyes szerelméről szól, amely a nagyvilági élettel karöltve lassanként felemészti a lányt.

Az utcai tolvaj, Angèle, és Tony, a halász között bensőséges kapcsolat bontakozik ki
Fotó: Francia Intézet

A nyelvi és kulturális különbségekkel való megbirkózás történetét mutatja be Julie Bertuccelli a Bábeli iskolában, amelyben különböző nemzetiségű diákok tanulnak franciául. Egy családi dráma bontakozik ki a Mia Hansen-Løve által rendezett Minden megbocsátva című filmben. Miután Victor, az apa egyre többször marad ki éjszakára, felesége, Annette úgy dönt, kislányukkal együtt elhagyja a férfit; a történet tizenegy évvel később folytatódik.

Egy családi drámát dolgoz fel a Minden megbocsátva című alkotás
Fotó: Francia Intézet

A Francia Intézet Budapest egyik legrégebbi külföldi kulturális központja, amely nyelviskola, vizsgaközpont, médiatár és mozi, könyvesbolt és kávézó is egyben. Legfontosabb küldetése, hogy erősítse a Magyarország és Franciaország közötti kapcsolatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.