Tavaszra hangoló sorozatot indít a kápolnásnyéki Halász-kastély

Rendhagyó tárlatvezetéssel, kastélykoncertekkel és kastélymesékkel látogatnak el az érdeklődők otthonaiba, kihasználva a közösségi média felületeiket.

Magyar Nemzet
2021. 02. 11. 12:22
null
Detailed Border New Year Facebook Post
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémia okozta helyzet miatt sajnos az elmúlt hónapokban a Halász-kastély látogatók nélkül, szomorkodva várja, hogy újra vendégek népesítsék be tereit. Nem bírják tovább, így némi varázslat segítségével a Halász-kastély látogat el az érdeklődők otthonaiba kihasználva a közösségi média felületeiket. Tavaszra hangoló sorozatuk címe: Az elvarázsolt kastély.

Február 27. szombat: Rendhagyó tárlatvezetés Németh Balázzsal. Sajnos a lezárás miatt sokaknak nem volt lehetősége megtekinteni a Vadászfegyverek–Fegyvervadászok című kiállítást, ezért most alkalom nyílik arra, hogy Németh Balázs történész rendhagyó tárlatvezetésében fedezzék fel a Magyar Nemzeti Múzeum nagyszerű gyűjteményét.

Március 21. vasárnap: FÜLEmüle kastélykoncert Bach születésnapján. Ha online térben is, de folytatódik a fiatal korosztálynak szóló koncertsorozat. Különleges hangversennyel készülnek, hiszen J. S. Bach születésnapja alkalmából a nagyszerű zeneszerző legszebb dallamait hallgathatják meg Papp Tímea hárfaművész és Bartek Zsolt klarinétművész csodálatos előadásában.

Április 2. Nagypéntek: Kastélymesék Sebestyén Mártával Húsvét ünnepére készülve. A kereszténység legfontosabb ünnepéről Rodics Eszter kastélyigazgató beszélget a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekessel, előadóművésszel. A beszélgetést a témához illő dalok egészítik ki a művésznő előadásában.

Május 22. szombat: Pünkösdi Kastélykoncert Ignácz Attilával. Frank Sinatra dalai és dallamai töltik be a kastély és környezetének terét Ignácz Attila és zenésztársai előadásában. Közreműködik: Fekete Bálint zongora, Horváth Márk gitár, Jász András szaxofon, Balog Brigitta hegedű, Szabó Béla ének. Online koncert (ha muszáj)…, de a szervezők nagyon reménykednek, hogy június már a személyes találkozások jegyében telik majd.

Addig is kövessék a Halász-kastély közösségi oldalát, honlapját illetve Instagram oldalát és YouTube csatornáját, hiszen izgalmas tartalmakkal és színes programokkal készülnek, hogy újra egy kis Halász-kastély élményt csempésszenek a mindennapjainkba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.