Ma nyit a Fonó Terasz, a koncertek az online térben folytatódnak

Egyelőre az élő koncertekre még várnunk kell, ám a Fonós lemezeket háttérzeneként hallgathatjuk, ha ellátogatunk a Fonó Teraszra. Bár a terasz mától fogad vendégeket, a koncertek továbbra is a virtuális térben folytatódnak a megszokott rendszerben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 13:30
null
Ma 14 órától 21 óráig várja a vendégeket a Fonó Terasz Fotó: fono.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 14 órától 21 óráig várja a vendégeket a Fonó Terasz, ahol egyelőre élő koncerteket nem rendezhetnek, de kedvenc zenéink a háttérben szólnak majd – áll a Fonó Budai Zeneház lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, a szabályok szerint a teraszon a vendégeknek nem kell maszkot viselniük, viszont kötelező a maszkhasználat az étel, ital átvételének, valamint a mellékhelyiség használatának idejére beltéren. A szabályokat megszegő vendéglátóhelyek és az előírásokat megsértő vendégek bírságra számíthatnak, ezért a Fonó azokat látja szívesen, akik betartják az előírásokat.

Ma 14 órától 21 óráig várja a vendégeket a Fonó Terasz
Fotó: Fonó.hu

Online koncertjeiket a Fonó Facebook-oldalán ingyenesen követhetjük. Ma este 19.30-tól a Fonó Tavasz sorozatában Guessous Mesi magyar-marokkói énekes és Arif Erdem Ocak török gitáros lépnek fel. Bepillantást nyerhetünk a török énekmondók, az ásikok misztikus világába, ezt követően pedig ízelítőt kaphatunk Mesi legújabb, Átváltozás – Sorsok & Dalok című lemezéből.

A Könnyen érthető dzsessz negyedik része április 27-én folytatódik Tóth Viktorral. A tájékoztató szerint a szaxofonművész koncert-beszélgetése a dzsessz száz évéről élő zenével, audio- és videórészletek bemutatásával, illetve azok magyarázatával a közönség kedvence lett. A sorozat utolsó alkalmára május 5-én várnak mindenkit a virtuális térben. A koncertalkalmakon betekintést nyerhetünk a dzsessz történetébe, stílusjegyeibe. A kommentárok segítségével egyfajta kulcsot kapunk a dzsessz megértéséhez, a zene mélyebb megértéséhez és élvezetéhez. Az összes rész díjmentesen visszanézhető utólag is a Fonó Facebook-oldalán és Livefromfono YouTube-csatornáján.

Április 30-án 21.00 órától a Nemzetközi Jazznap alkalmából Geröly Tamás (ütőhangszerek) és Tóth Viktor (fúvós hangszerek) lép fel együtt a Fonó Tavasz online sorozatában. Az eseményhez a Fonó minden évben csatlakozik egy – a hagyományok szerint ingyenes – koncerttel, melyet idén minden helyszín online rendez meg. Geröly Tamás a magyar improvizatív dzsessz kiemelkedő alakja, művészetében a magyar népzenei ritmusvilág, az improvizatív dzsessz és a kortárs zene szintézisére törekszik.

Geröly Tamás (ütőhangszerek) és Tóth Viktor (fúvós hangszerek) április 30-án lép fel együtt a Fonó Tavasz online sorozatában
Fotó: Fonó.hu

Tóth Viktor számára nem léteznek stílusok, csak szívből jövő muzsika, amelyet hagyományosan nagy technikai tudással hallhatunk tőle, elröpít és hazahoz. Zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáját ragadja meg, zenéje kreatív és áradó, a dzsessz spirituális aspektusával átszőtt. A két zenész találkozásából soha nem volt zene születik meg ezen az estén, mely a magyar népzenével, a mesterek hagyatékával, az örök szépséggel rokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.