időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

A Szent Efrém Férfikar új koncertjének közvetítése a Kultúra.hu-n

Forrás: kultura.hu
2021.05.01. 11:00
A Szent Efrém Férfikar új koncertjének közvetítése a Kultúra.hu-n

Folytatódik az Orientale lumen sorozat: a Szent Efrém Férfikar idén tízéves sorozatának második koncertjét május 2-án otthonról követheti a közönség. Az ingyenesen megtekinthető élő közvetítés 19.30-tól látható az együttes YouTube-csatornáján, a Kultúra.hu közvetítésében.

– Az élet mindig belevisz olyan helyzetekbe, amelyeket azelőtt el sem tudtunk volna képzelni – nyilatkozta Bubnó Tamás, az együttes művészeti vezetője. – Az idei húsvéti hangáhítat is ilyen: az Orientale lumen sorozat 42. hangversenyén ugyanis nem lesz vendégművész vagy együttes. Eddig mindig volt meghívott, a bizonytalan helyzet és a nyilvános esemény megtartásának csekély reménye azonban most egy önálló, teljes estet ígér a Szent Efrém Férfikarral, mégpedig online.

Bubnó Tamás
Fotó: Kurucz Árpád

Bűnbánati imák és a húsvéti örömöt árasztó himnuszok, motetták lesznek műsoron, harangimákkal tagolva. Örmény, ukrán és román énekek után a Szent Efrém Férfikarhoz oly közel álló Boksay János görögkatolikus liturgiájából is részleteket énekel az együttes. A műsor második felében kedves zeneszerző barátok kompozícióiból, feldolgozásaiból adnak elő: Fülöp érsek-metropolita, Csiky Boldizsár, Dukay Barnabás és Mohay Miklós szerzeményeit. Ősbemutatóként hangzik föl Bubnó Tamás: Igazodjék föl… című zsoltárkompozíciója.

A Szent Efrém Férfikar YouTube-csatornája ezen a linken érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.