Véglegessé vált az idei VeszprémFest programja

A fellépő magyar sztárok nevének bejelentésével teljessé vált a idei VeszprémFest programja. A korábban már meghirdetett Tom Jones, Jazz+Az és ­VeszprémFest Classic koncertek mellett jön az LGT sztárjaival színpadra lépő Zenevonat, a 25 éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers, valamint a Concerto Budapest Snétberger Ferenc és Roby Lakatos közreműködésével.

Munkatársunktól
2021. 05. 15. 8:15
null
A Zenevonat az LGT-dalokon kívül más slágereket is játszik Fotó: VeszprémFest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén különleges zenei kínálattal, egyetlen külföldi sztárfellépő mellett csak hazai művészek koncertjeivel várja közönségét augusztus 17–21. között a VeszprémFest. A három helyszínen zajló, ötnapos zenei fesztivál programjai közül Tom Jones, a Jazz+Az és a ­VeszprémFest Classic koncertjeit korábban bejelentették a szervezők, most a további produkciók ismertetésével válik teljessé a 2021-es fesztiválműsor.

Augusztus 17-én, a História Kertben az ötvenéves LGT zenekar életművéből játszik a Zenevonat. A formáció gerincét az LGT egykori tagjai, Karácsony János James és Solti János, valamint Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga alkotják. Ez alkalommal különleges vendégként színpadra lép még Falusi Mariann, Mező Misi, Vitáris Iván és Roy, közreműködik a produkció állandó zenekara, az Abrakazabra. A jól ismert LGT-dalokon túl felcsendülnek Katona Klári, Kovács Kati és Révész Sándor előadásában ismertté vált slágerek is.

A Zenevonat az LGT-dalokon kívül más slágereket is játszik
Fotó: VeszprémFest

Augusztus 18-án a Jazz+Az lép színpadra a História Kertben. A formáció az emlékezetes 2020-as Aréna koncert után a VeszprémFest szabadtéri színpadán is előadja rövid, ám annál sikeresebb pályafutásának legnagyobb slágereit.

Augusztus 19-én a VeszprémFest idei egyetlen külföldi előadója, a Grammy-díjas Sir Tom Jones lép színpadra. A nyolcvanegy éves élő legenda 2017-ben a VeszprémArénában tartott hatalmas sikerű koncertet, most ismét ezen a helyszínen áll a közönség elé. Programjában legismertebb világslágerei mellett legújabb stúdióalbumáról, a Surrounded by The Time-ról is elhangzanak majd dalok.

Augusztus 20-án a Keller András vezette Concerto Budapest, Snétberger Ferenc és Roby Lakatos koncertprogramját élvezheti a közönség a História Kertben.

Augusztus 21-én, az ötnapos fesztivál utolsó nagyszínpados programjaként a História Kertben a Cotton Club Singers ad koncertet. Negyedszáz című jubileumi programjukban pályafutásuk legnépszerűbb slágereiből válogatnak.

A Cotton Club Singers meghatározó énekesei lépnek fel
Fotó: VeszprémFest

A fesztivál másik szabadtéri helyszínén, a Jezsuita Templomkertben ­VeszprémFest Classic címmel, a Cziffra100 emlékév keretében augusztus ­17-én Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel koncertezik. Augusztus 18-án a Paganini+ programmal Balázs János és Lendvay József mellett Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra. Augusztus 19-én Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estjét élvezhetik a nézők.

Online jegyvásárlás: veszpremfest.jegy.hu, további információk pedig a fesztivál honlapján találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.