időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Augusztusban lemezbemutató Dalriada-koncert a Barba Negrában

Magyar Nemzet
2021.06.25. 20:00
Augusztusban lemezbemutató Dalriada-koncert a Barba Negrában

A Rockmaraton ideiglenes pótlásaképp megszületett júliusi Metal Factory fesztiválon már belekóstolhatunk a friss Dalriada-nagylemezbe élőben is; az igazi, nagyszabású önálló Őszelő lemezbemutató viszont augusztus 5-én Budapesten, a Barba Negrában lesz a Tales of Evening és a From the Sky társaságában.

„Ilyen hosszú ideig még sosem kellett távol maradnunk a színpadtól, szóval nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre saját bulin is megszólalhatnak az Őszelő dalai! Reméljük, több akadályt nem gördít elénk semmilyen lezárás, és visszatérhetünk az aktív koncertezéshez, kezdve a Metal Factoryval, majd az augusztusi Barba Negrá-s bulival. Ez egy nagyon fontos koncert számunkra, számítunk rátok!” – üzente a zenekar.

A Dalriada Őszelő című legújabb stúdiólemeze áprilisban jelent meg, és vele együtt végre elkészült a „Hazatérés – 15 év Dalriada” is, ami a folk metalosok első komoly koncertanyaga. A zenekar mélyebbre hangolt gitárokat, valamivel kevesebb népi hangszert és gitárcentrikusabb dalokat ígért, és címéhez hűen sok tekintetben ez lett a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze; igazi visszatérés a korai kiadványok hangulatához. Az Őszelő album 9+1 friss dallal foglal magába minden ismert elemet a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig, és egészíti ki eddig sosem hallott megoldásokkal; szövegeiben pedig megeleveníti a magyar regéket, mítoszokat és történelmet.

A Tales of Evening és a From the Sky
Fotó: H-Music

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.