Augusztusban lemezbemutató Dalriada-koncert a Barba Negrában

A Rockmaraton ideiglenes pótlásaképp megszületett júliusi Metal Factory fesztiválon már belekóstolhatunk a friss Dalriada-nagylemezbe élőben is; az igazi, nagyszabású önálló Őszelő lemezbemutató viszont augusztus 5-én Budapesten, a Barba Negrában lesz a Tales of Evening és a From the Sky társaságában.

Magyar Nemzet
2021. 06. 25. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ilyen hosszú ideig még sosem kellett távol maradnunk a színpadtól, szóval nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre saját bulin is megszólalhatnak az Őszelő dalai! Reméljük, több akadályt nem gördít elénk semmilyen lezárás, és visszatérhetünk az aktív koncertezéshez, kezdve a Metal Factoryval, majd az augusztusi Barba Negrá-s bulival. Ez egy nagyon fontos koncert számunkra, számítunk rátok!” – üzente a zenekar.

A Dalriada Őszelő című legújabb stúdiólemeze áprilisban jelent meg, és vele együtt végre elkészült a „Hazatérés – 15 év Dalriada” is, ami a folk metalosok első komoly koncertanyaga. A zenekar mélyebbre hangolt gitárokat, valamivel kevesebb népi hangszert és gitárcentrikusabb dalokat ígért, és címéhez hűen sok tekintetben ez lett a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze; igazi visszatérés a korai kiadványok hangulatához. Az Őszelő album 9+1 friss dallal foglal magába minden ismert elemet a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig, és egészíti ki eddig sosem hallott megoldásokkal; szövegeiben pedig megeleveníti a magyar regéket, mítoszokat és történelmet.

A Tales of Evening és a From the Sky
Fotó: H-Music

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.