időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Barokk-rokokó életérzés a fertődi Esterházy-kastélyban, a Múzeumok Éjszakáján

Magyar Nemzet
2021.06.27. 18:00
Barokk-rokokó életérzés a fertődi Esterházy-kastélyban, a Múzeumok Éjszakáján

Pezsgő, élettel teli barokk-rokokó világ elevenedett meg a fertődi Esterházy-kastélyban az idei Múzeumok Éjszakáján.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KDbfdSc911E[/embed]

A korabeli pompa és előkelő ragyogás életérzését felidéző, a kastélyegyüttes belső és külső tereiben ma is fellelhető barokk szimmetria bemutatása, a barokk-kosztümös hölgyek és főurak felvonulása és folyamatos jelenléte, a kordivatnak számító kinaizáló látványelemek, az Esterházy-kávézóban barokk ínyencségek, a Pál-majorban egzotikus madárkiállítás, pónilovaglás, a Lés-erdőbe lovaskocsikázás is várta a „Fényes„ Miklós herceg világába látogatókat, azzal együtt, hogy mindeközben folyamatosan zajlik a kastélyterek nagyszabású fejlesztése.

Az éjfélig tartó program során gyermekzsivajtól volt hangos az állatsimogató, különlegesnek ígérkezett a kastélyparkban a lepkevadászat, a lilába borult levendulakertben pedig családok közösen készítettek levendulás kézműves tárgyakat. A Cziráky Margit Rózsakertben népes csoport népes csoportot követett – Debrecentől Barcsig, Makótól Sárpatakig –, az ország minden részéből érkeztek látogatók a több ezer virágba borult rózsatő csodálatára, majd az esti fénybe borult kastély látványára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.