Július 31-én lesz a füredi Anna-bál

Ezúttal sem marad el a „báltermen kívül rekedtek” örömére az utcabál.

2021. 06. 11. 10:45
A Magyar Állami Operaház balettművészei a 193. Anna-bál nyitótáncán az Anna Grand Hotel parkjában 2018. július 21-én. Fotó: MTI / Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt az ország egyik legjelentősebb múltú rendezvénye, az elsőként 1825-ben megrendezett balatonfüredi Anna-bál, idén viszont nincs akadálya a prímásversennyel, koncertekkel és operettműsorral színesített kulturális rendezvény megtartásának – értesült a Magyar Nemzet. A fényes ceremónia a megszokott rend szerint zajlik majd: a vendégek az Anna Grand Hotel színháztermébe történő látványos bevonulása után Bóka István, Balatonfüred polgármestere mond köszöntőt, majd táncba hívja Purger Rékát, a 2019. évi Anna-bál szépét. A mulatság legizgalmasabb programjának természetesen most is a bál szépének megválasztása ígérkezik. A hajnalig tartó mulatságot keretbe foglaló, július 16. és 31. között sorra kerülő Anna-fesztivál kiemelkedő művészeti eseménye lesz a Hagyományok házával közösen szervezett és nagy érdeklődéssel várt prímásverseny, a Gyógy tér szabadtéri színpadára tervezett operettgála, és idén is megtiszteli fellépésével a füredieket és vendégeiket a Magyar Állami Operaház több jeles művésze. Mint megtudtuk, ezúttal sem marad el a „báltermen kívül rekedtek” örömére az utcabál, augusz­tus 1-jén pedig, kielégítendő a Balatonfüreden tartózkodók kíváncsiságát, a bál szépe – oldalán Bóka István polgármesterrel – hintóval hajt végig a város utcáin.

A Magyar Állami Operaház balettművészei a 193. Anna-bál nyitótáncán az Anna Grand Hotel parkjában 2018. július 21-én.
Fotó: MTI / Mónus Márton

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.