Ingyenes nyáresti koncertek Füreden

Klassz a pARTon! címmel kezdődik zenei fesztivál július 27-én Balatonfüreden, a Kultúra városában.

2021. 07. 26. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klassz a pARTon! címmel kezdődik zenei fesztivál július 27-én Balatonfüreden. A Kultúra városa ezúttal ingyenes koncertekkel ajándékozza meg a Füreden nyaralókat vagy az esemény miatt odalátogatókat. Kedd este a Gyógy téren Érdi Tamás zongoraművész és Csővári Csilla operaénekes közreműködésével a Grazioso Kamarazenekar ad koncertet Káli Gábor vezénylésével, Kocsis Zoltán tiszteletére, augusztus 2-án Kocsolán Orsolya hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyére a Kisfaludy Színházba várják a zenekedvelőket. Másnap este ugyanott a kiváló fúvósokból álló, Szeged Trombone Ensemble koncertjében gyönyörködhet a közönség, augusztus 4-én Pusker Júlia hegedűművész és a Budapesti Vonósok muzsikája töri meg a színház csendjét. Az ingyenes nyáresti koncertek zárásaként a nemcsak kiváló előadói, hanem a humorban gazdag előadásai miatt is népszerű FareMido Operatársulat mutatkozik be Kéri Kitty füredi színházában. Mindeközben megkezdődik a hazai szórakozástörténeti kultúra egyik legjelentősebb eseménye, a július 31-i Anna-bál, és az „úri mulatság” köré szervezett IX. Anna Fesztivál. Hétfőn koszorút helyeznek el a bál névadója, Szentgyörgyi-Horváth Anna, a Balaton nagyasszonya emléktáblájánál, kedden este a Kisfaludy Galériában megkezdődik a kétnapos prímásverseny, amely gálaműsorral egybekötött díjátadóval zárul a prímásverseny díjazottjainak közreműködésével.

Pénteken a már hagyományos balatoni szívhalászat tartja majd izgalomban az ifjú hölgyeket. Közreműködik Kalló Zoltán Henrik, a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar alapítója, Prima díjas prímás és Novák Péter énekes, zeneszerző, színész, koreográfus. Szombat este 9-kor nyitják meg az Anna Grand Hotel dísztermében az Anna-bált. A kívül rekedteknek ezúttal is a Blaha Lujza téri utcabál nyújt vigaszt.

(A borítóképen a Szeged Trombone Ensemble látható. Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.