A Várkert Bazárban tartott ünnepélyes állománygyűlést a Magyar Nemzeti Múzeum

Hétfőn tartották a Magyar Nemzeti Múzeum állománygyűlését, ahova ezúttal az új főigazgató kinevezése és beiktatása alkalmából meghívták a kormányzat, a tudomány, az oktatás és a kultúra számos vezető személyiségét is – derült ki az intézmény hírleveléből.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum2021. 08. 30. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében hangsúlyozta: a Magyar Nemzeti Múzeum feladata összegyűjteni és felmutatni mindent, amit a magyarság az ismert 1100 éves történelme során elért. 

L. Simon László, a 2026 augusztusáig kinevezett új főigazgató arról beszélt, hogy az intézmény a magyarság történelmi dokumentumainak és tárgyainak gyűjtésén, megőrzésén, feldolgozásán és bemutatásán, azaz a tradicionális múzeumi feladatokon túl egyre több új funkciót lesz kénytelen magába fogadni. 

 

Kásler Miklós miniszter és L. Simon László főigazgató  Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum/Jaksity Iván

„Nemzeti hagyományaink, kultúránk, azaz önazonosságunk megőrzésében kiemelkedő szerepet csak úgy érdemes vállalnunk, ha képesek vagyunk mind a szellemi, mind a technológiai, mind a politikai kihívásokra reagálni. Ha intézményünk nem válik önmaga múzeumává” – mondta a főigazgató.

 

A teljes beiktatási beszéd elérhető ITT és ITT.

 

Borítókép: a Magyar Nemzeti Múzeum állománygyűlése. Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum/Jaksity Iván 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.