Alternatív népdalünnep Martonvásáron

A népdalé és a népi hagyományé a főszerep, ugyanakkor megjelennek a mai közönséget megszólító feldolgozások is a martonvásári Trilla Fesztiválon.

Magyar Nemzet
2021. 08. 22. 19:00
Ferenczi György
A muzsikus a saját kultúra építésének híve, nem a külföldi utánzásának Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népdal alternatív ünnepe szeptember 3–5. között várja az érdeklődőket Martonvásár főterére, valamint a Brunszvik-kastély előtti ligetbe. Mindkét helyszínen színpadot is felállítottak, ahol a különböző koncertek zajlanak majd. Emellett mesekoncertek, hagyományőrző foglalkozások, táncház, gasztropiknik és kézművesvásár is lesz. Az Óvodamúzeum udvarán pedig játszótérrel és izgalmas gyermekprogramokkal készülnek a kisebbek számára.

A programsorozat többféle korosztályhoz szól, és igyekszik minél több zenei ízlést kielégíteni. A repertoárban szerepel autentikus népzene, etnojazz, a cappella, magyar alternatív zene, vagy éppen ezek keveréke a klasszikus és a modern zenével. Olyan előadók is fellépnek, akik a hagyományt friss szemmel közelítik meg.

Láthatjuk és hallhatjuk a színpadon többek között a Borbély-Dresch Quartetet, a Bazsevát, az Erdőfű és a Magos együttest, az Anima Sound Systemet, a Szomjas György és Ferenczi György által megálmodott Betyárjátékot, a Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduót, a Dalinda énekegyüttest, valamint az Ötödik Évszak zenekart is.

A Százszorszép Táncegyüttes, a Szeprence, a Régi Szépek és a Martonvásári Művészeti Iskola növendékei pedig néptáncgála keretei között lépnek fel.

(A borítóképen Ferenczi György. Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.