Erdőmentő küldetésre hív Vajdahunyad vára

„A lombok méregzöldjében sejtelmes árnyak cikáznak, az erdő elhagyatott ösvényein gyógyfüvet borzol a lenge szél. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, ág reccsen, könnyű harmat szitál, egy távoli kéményből titkos főzet kesernyés illata száll.” Nem akármilyen kalandra vár Vajdahunyad vára szeptember 1-jétől.

Magyar Nemzet
2021. 08. 31. 15:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak egy egyszerű kiállítást, hanem próbatételek és kihívások sorát kínálja a Rejtelmes rengeteg – erdőmentő küldetés elnevezésű kalandjáték, amely során a látogatók egy rejtelmes, képzeletbeli erdőben furfangos fejtörők és megtévesztő feladványok teljesítése közben ismerkedhetnek meg az erdők különleges világával. 

„Aki vállalja a küldetést, felfedezheti a fák titokzatos birodalmát” – ígérik a szervezők. A játék során felfedik magukat az erdők mitikus lakói is; a nagyravágyó óriás vagy a kártékony fanyűvő, aki gyógyfüvek révén hétszeresére kívánja növelni erejét, hogy még több fát elpusztíthasson. 

Ezt kell megakadályoznia a vállalkozó szelleműeknek. 

A küldetést azonban olyan akadályok hátráltatják, mint az éjszakai bogárőrség, az ordasok tudáspróbája, a trükkös erdei színkód, a behemót hídfoglaló vagy a fullánkos szobrászmester. 

A segítség viszont nem marad el; belépéskor a játékosok szöveges játékfüzetet kapnak, és az erdő jóságos lakói is súgnak. A gótikus szárny két szintjét betöltő játéktérben egyedülálló látványvilág és ajándékok is várják az érdeklődőket szeptember 1-jétől egészen 2022. január 2-ig. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.